Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Uškrtil soupeře a brečel pro mrtvého trenéra. Svalovec ovládl finále Oktagon výzvy

Autor: sjs

Byl to jeho velký večer. Slovenský MMA zápasník Samuel „Pirát“ Krištofič (28) ve finále reality show Oktagon výzva 2 porazil krajana Radovana Úškrta (26) a připsal si už devátou profesionální výhru v kleci bez jediné porážky. Po utkání se Krištofič rozbrečel a vzpomněl na mrtvého přítele.

 

V Bratislavě to byla velká domácí bitva. Ve vyprodané Hant aréně se Krištofič vrhl do oktagonu s Úšktrem a jako jasný favorit nakonec svou roli i naplnil a stal se šampionem, když soupeře „uškrtil“ ve 3. kole. „Ve finále byli dva nejlepší bojovníci ze soutěže Oktagon výzva 2,“ řekl po souboji Krištofič, který se musel poslední týdny před zápasem vyrovnat s krutou ztrátou. „Po skončení natáčení se mi přihodilo dost smutných událostí v životě,“ povzdechl si se slzami v očích tvrdý bojovník MMA.

Pád z paneláku

26. září tragicky zahynul jeho kamarád známý slovenský trenér Patrik Schwarz (†42), který nešťastně vypadl z okna na bratislavském sídlišti Petržalka a zlomil si vaz. „Děkuji všem nejbližším, že stojí při mně. Bez nich bych tady nestál a neměl na sobě pás pro šampiona,“ děkoval Krištofič, jež za finálovou výhru získal kontrakt na 10 tisíc eur (255 tisíc korun). Úškrt porážky velice litoval. „Prohra je prohra, ale doufám, že mě posune dopředu. Nejde mi ty peníze, ale o tu prohru samotnou. Byl o 10 kilogramů těžší a cítil jsem to fyzicky,“ postěžoval si poražený Úškrt.

Velké finále Úškrt vs. Krištofič
Video se připravuje ...

Rekordman prohrál

Zajímavou bitvou byl i poslední zápas před finále. V kleci se objevil Američan Travis Fulton, který má za sebou rekordních 306 zápasů a z toho vyhrál 253 klání. Proti němu se postavil slovenský miláček Attila Végh s 38 profi zápasy a rovnými třiceti výhrami. Domácí borec nakonec čtyřicetiletou legendu MMA uškrtil hned v 1. kole a vysloužil si za to potlesk i od kamaráda rappera Patrika Vrbovského, známého pod uměleckým jménem Rytmus.

Témata:  MMAoktagonVIPsportOktagon Výzva