Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Švédskou mistryni Evropy znásilnil ženatý kolega: S přítelem jsem pak neměla sex

Autor: pv

Zařadila se po bok dalších žen, které byly sexuálně zneužity. Švédská atletka Moa Hjelmerová (27) prozradila, že ji před šesti lety znásilnil ženatý sportovec. I přes tohle trauma dokázala o rok později vyhrát mistrovství Evropy.

Sexuální predátor využil příležitosti a zaútočil ve chvíli, kdy byla Moa nejslabší. „Měla jsem jedenadvacet let. Vyhráli jsme v tradičním mezistátním střetnutí s Finskem a oslavovali jsme úspěch nejdříve na banketu, a potom v jednom klubu. Přiznávám se, že jsem toho trochu víc vypila a odešla jsem do hotelového pokoje. Šel se mnou jeden ze starších kolegů, kterému jsem důvěřovala. Byl ženatý a já měla přítele,“ řekla na úvod Hjelmerová a pokračovala ve smutném vyprávění.

„Sedl si vedle mě na postel, chtěl si povídat. Řekla jsem mu, že jdu spát. On si to vysvětlil tak, že se s ním chci vyspat. Řekla jsem mu ne. Začal se mě dotýkat a znovu jsem mu řekla, že to nechci. Jenže on mě vysvléknul a znásilnil,“ prozradila švédská čtvrtkařka.

Traumatizující zážitek na ní zanechal stopy. „Velmi jsem se styděla. Trvalo půl roku, než jsem začala se svým přítelem znovu jakž takž normálně fungovat.“

Nyní už má blonďatá Švédka dvě děti a je šťastně vdaná.

Maroney zná snad každý Američan.
Maroney zná snad každý Američan.

 

Témata:  znásilněníatletikaVIPsportmetoo