Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší fotbalistka světa zesměšnila slovenské hvězdy: Hamšík, Škrtel? Kdo to je?

Autor: ps

Lionela Messiho zná každý sportovní fanoušek. Ale kdo ví o nejlepší fotbalistce planety? Je to Nizozemka Lieke Martens (24), která stejně jako argentinská hvězda hrdě obléká dres Barcelony. Nedávno hrála s reprezentací na Slovensku, kde zesměšnila místní ikony Marka Hamšíka a Martina Škrtela!

Je to měsíc, co Lieke na galavečeru v anketě FIFA přebrala ocenění Fotbalistka roku. Pak se přesunula s národním týmem na Slovensko, kde si se spoluhráčkami vychutnala při kvalifikaci o postup na MS místní reprezentaci 6:0.

Střeleckou hvězdou nebyla, přesto ji po zápase obklopili místní novináři se zvídavými otázkami. A byli nemile překvapeni. Martens přiznala, že nezná slovenské fotbalové ikony Hamšíka z Neapole a Škrtela, jenž dlouhá léta hrával za Liverpool (nyní kope za Fenerbahce)!

„Snažím se vzpomenout, ale neznám žádného vašeho fotbalistu,“ krčila rameny pro slovenský deník Sport. I když se jí žurnalisté snažili pomoci, tápala. „Promiňte, ta jména mi nic neříkají. Sleduju mužský fotbal, ale víc se soustředím na ten ženský,“ hájila se Nizozemka.

Raději pak přehodili výhybku a jen co padlo jméno Messiho, kráska narozena v Bergenu se rozzářila. „Je to můj oblíbený hráč. Neuvěřitelné, co na hřišti dokáže s míčem. Obdivuju ho už dlouho,“ pochválila svého kolegu z Katalánska. Naše východní sousedy ale svým vystoupením ranila…

Nejlepší fotbalistka světa Nizozemka Leike Martens.
Nejlepší fotbalistka světa Nizozemka Leike Martens.