Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Oslavy poháru v Norsku? Další nahý fotbalista s ním opět zakryl pouze rozkrok

Autor: ČTK, iSport.cz

Až k nahé dokonalosti dotáhl oslavu triumfu v norském poháru fotbalista Aleksander Melgalvis. Po nedělním finálovém vítězství Lilleströmu 3:2 nad Sarpsborgem se totiž před fanoušky svlékl donaha a jen v černých ponožkách a s rozkrokem zakrytým pohárem tančil na pódiu. Nebyl první, kdo ve skandinávské zemi předvedl takové gesto.

Zatímco příznivce gesto osmadvacetiletého záložníka nadchlo, vedení svazu se k němu vyjádřilo velmi rezervovaně. "Vítězství v poháru je bezesporu něco, co se musí oslavit," citovala norská televize TV2 mluvčího svazu. "Ale určitě by to šlo s větším respektem k tomu, co královský pohár znamená," dodal.

Lilleström se hráče zastal s tím, že rozhodně neměl v úmyslu urazit královskou rodinu. Sám Melgalvis se omluvil, ale zdůraznil, že obnažené oslavy nelituje. "Bylo to spontánní, vtipné a dostal jsem hodně pozitivních ohlasů. Jestli jsem někoho urazil, tak se omlouvám," prohlásil.

Podobným gestem, jako nyní předvedl Melgalvis, se před rokem proslavil dánský reprezentant Christian Gytkjaer, který tak dal najevo radost ze zisku ligového titulu s Trondheimem.

Aleksander Melgalvis při oslavách vítězství v norském poháru
Aleksander Melgalvis při oslavách vítězství v norském poháru