Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sportovní veselky roku. Kdo klofnul milionáře z formule 1 nebo olympijské vítěze?

Autor: spo

I letos to byl rok plný lásky a milování. Své ANO si řeklo hned několik sportovních hvězd. Kde měly veselky a kolik z těch osmi svateb bylo mezinárodních?

Svatba jako z Mrazíka

Češka Markéta Kromatová už roky žije s dvojnásobným mistrem světa formule 1 Mikou Häkkinenem a mají spolu dokonce i tři děti. Letos v lednu se konečně rozhodli do toho praštit. Svatba se konala u polárního kruhu v kostelíku v Rovaniemi, ze kterého odjeli sobím spřežením. Pozvané celebrity pak na hostinu odvezlo několik autobusů.

Kouzelná svatba mezi bývalou hvězdou formule 1 Mikou Häkkinenem a Českou Markétou Remešovou Kromotovou se konala v LaponskuFoto Koláž iSport.cz

 Růžičkova „tajná“ svatba

Hokejový trenér Vladimír Růžička si vzal v červnu těhotnou partnerku Marii Pavlovskou na Červeném Hrádku. Okolí nechal střežit ochrankou, aby nikdo nemohl na obřad proniknout. Svatba se konala 16 měsíců poté, co mu na rakovinu zemřela ve třiapadesáti letech manželka Eva. Na tátovu veselku nepřišel syn Vladimír a ani dcera Eva.

První novomanželský polibek, pak pláč. Tak probíhala svatba Vladimíra Růžičky a jeho ženy Marie.Foto Foto pro Blesk - Denis Fueco

Kladenská párty na Moravě

V červnu měl velkou svatbu i hokejový reprezentant Radek Smoleňák a jeho vyvolenou se stala vicemiss České republiky 2009 Hana Věrná. Obřad se konal na buchlovském Loveckém zámečku a nechyběli na něm věrní ženichovi kumpáni a Kladeňáci Ondřej Pavelec, Jiří Tlustý nebo Jakub Voráček.

Hokejista Smoleňák si bral modelku VěrnouFoto Profimedia.cz

Nevěsta byla naostro

Šťastný byl červen i pro další modelku. Česká miss 2012 Tereza Chlebovská si na utajeném místě za přítomnosti nejbližší rodiny a hrstky přátel brala otce jejich dcery Emičky, fotbalistu Pavla Kadeřábka. Nevěsta se navíc vdávala bez podprsenky v průsvitných šatech.

Zamilovaný novomanželksý pár KadeřábkovýchFoto Instagram

Okouzlila ho Kanaďanka

Po Růžičkovi druhý olympijský vítěz z Nagana hokejista Roman Hamrlík si v červenci řekl ano s kanadskou kráskou Cynthií Michaudovou v kostele v Montrealu. Obřadu přihlížela i jeho dcera z prvního vztahu osmnáctiletá Natálie a roční Billie Rose, navíc ještě vyženil pětiletého syna Jamese.

První novomanželké foto.Foto archiv rodiny

Plzeňská svatba po italsku

Jedna z nejkrásnějších tenistek Andrea Hlaváčková se v červenci provdala za tenisového funkcionáře Itala Fabrizia Sestiniho. Dcera bývalého sládka plzeňského pivovaru měla obřad v golfovém resortu Dýšina u Plzně. Manželský slib museli partneři odříkat v rodné řeči toho druhého.

Že by se Radwaňská inspirovala českou tenistkou Andreou Hlaváčkovou?Foto Blesk - Mária Rušinová

Podruhé skočil do chomoutu

Svatbu v cizině měl Skokan na lyžích a v říjnu zvolený poslanec Jakub Janda. Vítěz Turné čtyř můstků překvapivě nesnáší zimu a svatbu měl v červenci na pláži na Sardínii s partnerkou Barborou. Před čtyřmi lety se rozešel s manželkou Lucií, se kterou má má sedmiletého syna Olivera.

Jakub Janda s manželkou BarborouFoto Instagram

Balkánská veselka

Jeden z nejlepších českých basketbalistů Jan Veselý se v luxusní bělehradské vinárně oženil se Srbkou Natalijí Miladinovič, kterou poznal během angažmá v Partizanu Bělehrad. Dokonce se prý i cítí jako poloviční Srb a plynně mluví jazykem své manželky.

Basketbalista Jiří Veselý a jeho krásná srbská manželkaFoto Instagram