Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dívčí válka v Austrálii a přehled růžového (ne)vkusu: Tenisová móda v křeči!

Autor: ps

Kouknete doleva, růžová. Otočíte hlavu doprava, růžová. Snad i zavřete oči a… růžová! Letošní Australian Open působí zvláštně – téměř každý hráč (hráčka) má u protinožců svůj růžový proužek!

Dílny módních návrhářů před prvním grandslamem sezony měly jistě nedostatek růžové bavlny a jiných látek, z nichž šily tenisové úbory. Stačí se podívat na modré kurty v Melbourne a hned máte jasno.

„Lidé, kteří se podíleli na tvorbě těchto kolekcí, se zaměřili v prvé řadě na to, aby byli hráči na hřišti vidět,“ stojí ve zprávě jedné z největších sportovních značek na světě.

Inu, podařilo se! Jen se v tom fanoušci a diváci u televizních obrazovek trochu ztrácí. Neví, kdo je kdo, čemuž jednobarevné oděvy rozhodně nepomáhají. Na internetových diskuzích padají různé názory. Ať už jde o přirovnání k přirození, k lesu plnému muchomůrek růžovek či souloži Barbie s Kenem.

Lidé se baví, zároveň jsou znechuceni. Týká se to i tuzemských fanoušků, kteří čekají, jak dopadne válka o Česko mezi kamarádkami Karolínou Plíškovou (25) a Lucií Šafářovou (30). Co se výkonnosti týká, převahu má Plíšková. Lucii »vymlaskla« šestkrát ze sedmi duelů, ale co se růžové týká, jasně svoji soupeřku válcuje Šafářová. Pomůže jí to k proklouznutí do čtvrtého kola?

Česká tenistka Markéta Vondroušová také v Austrálii bojovala v růžové.
Česká tenistka Markéta Vondroušová také v Austrálii bojovala v růžové.