Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejúspěšnější olympionik plavec Phelps: Několikrát jsem přemýšlel o sebevraždě!

Autor: pv

Vyhrál 23 zlatých olympijských medailí a patří mezi největší legendy sportu. Přesto se americký plavec Michael Phelps (32) ne vždy cítil dobře a dokonce několikrát přemýšlel o sebevraždě. Naštěstí se vždy dokázal dostat z hlubokých depresí a nyní už je šťastný.

Byl jedním z řečníků na fóru o duševním zdraví v Chicagu. Právě tam Phelps šokoval všechny posluchače, když prozradil, že se chtěl několikrát zasebevraždit. Poprvé po olympijských hrách v Aténách v roce 2004, kde získal šest zlatých medailí a dvě bronzové.

„Myslím, že po každé olympiádě jsem se dostal do stavu hluboké deprese. Nejhorší to bylo v Londýně v roce 2012. Zavřel jsem se na pokoji a byl jsem nervózní a třásl jsem se,“ vyprávěl fenomenální plavec.

V roce 2016 ukončil bohatou kariéru a nyní už si užívá života a nic ho netrápí. „Jsem nesmírně vděčný, že jsem se nezabil. Poslední roky jsou pro mě ty nejsvětlejší a mám lepší pocit, než když jsem vyhrál olympijské zlato,“ řekl Phelps, který žije v Arizoně se svou ženou bývalou Miss Kalifornie Nicole Johnsonovou a jejich synem Boomerem.

Phelps měl psychické problémy
Phelps měl psychické problémy

 

Témata:  olympijskésebevraždaphelpsplavecVIPsport