Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kapitán hokejistů Erat před startem ZOH kárá extraligu: Pomohli jste Rusům!

Autor: top

Jeden den se bude bít na ledě v české extralize, ten další už bude na cestě do Koreje. Kapitán českých hokejistů Martin Erat (36) se kvůli tomu opřel do vedení domácí soutěže!

V dresu Brna odehraje zápas ve Vítkovicích, hned potom odcestuje do Prahy a další den už bude sedět v leteckém speciálu do Jižní Koreje. Tam se sotva popere s časovým posunem a už je tu zahájení olympiády a první zápas!

Veterán Martin Erat je sice na náročné cestování zvyklý z NHL i KHL, podle něj je ale tak hektický program naprosto zbytečný! „Extraliga měla v tomhle udělat jiné rozhodnutí. Aby tam bylo více prostoru a možnosti se spolu sehrát. Takhle je to docela nešťastné...“ pokáral šéfa české soutěže Josefa Řezníčka.

Martin Erat mohl být s výkonem českého týmu spokojen
Martin Erat mohl být s výkonem českého týmu spokojen

Eratovi hlavně vadí, že ostatní výběry na tom budou lépe. Třeba KHL se totiž přeruší už tuto neděli! „Rusové se díky tomu mohou připravovat dva týdny dopředu,“ přemítá zkušený útočník.

Flintu do žita však Erat rozhodně házet nehodlá. I proto, že ho čekají už čtvrté – a dle jeho slov poslední – olympijské hry! Dosud nejlépe skončil při premiérové účasti v Turíně 2006, kde bral s českým týmem bronz. Teď, po 12 letech, ale věří, že má dost zkušeností, aby své mladší kolegy dovedl k minimálně stejnému úspěchu!

„Jsem rád, že jsem si mohl zažít vyhraná i prohraná čtvrtfinále. Už vím, jak se na ně připravit, a doufám, že letos bude na co vzpomínat. Já jedu turnaj vyhrát, to je můj cíl!“ burcuje.

Nabitý program »hokejek«

6. února: 48. kolo extraligy
7. února: odlet do Soulu
11. února: příprava s Finskem (7:30)
12. února: přelet do Pchjongčchangu
15. února: zápas OH s Koreou (13:10)

Pozn.: Čeští hokejisté za zahraničních lig se začnou v Praze scházet od pondělí. Do Soulu letí separé už 6. února.

Hokejisté pro ZOH! Jandač vysvětluje, proč povolal Erata a spol. jméno po jménu
Video se připravuje ...