Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Superstar Sagan: (ne)domlouval křest u papeže, unikly fotky jeho syna!

Autor: pan

Pohoda, klid a nohy nahoře? I když je konec ledna, slovenská cyklistická superstar Peter Sagan se rozhodně nenudí. V úterý se potkal ve Vatikánu na pravidelné audienci s papežem Františkem, kterému věnoval podepsaný dres a kolo s nápisem Francesco v barvách vatikánské vlajky, o dva dny později v Římě otevíral cyklistickou prodejnu. A byl to hodně zajímavý okamžik.

Kde se objeví, tam je středem pozornosti. A o Itálii, cyklistice zaslíbené zemi, to platí dvojnásob. Není tedy divu, že přítomnost trojnásobného mistra světa vzbudila mezi fanoušky v hlavním městě veliký ohlas.

Nejdříve se Sagan v úterý sešel s papežem Františkem , kterého měl dle spekulací médií požádat o pokřtění svého tříměsíčního syna Marlona. To však samotný cyklista o pár hodin později popřel.

I tak však syn slavného otce nemohl při mimořádné události chybět. Nad tím, aby několik týdnů starý Saganův potomek při slavnostním momentu nezlobil, pečlivě dohlíželi Saganovi rodiče a manželka Katka.

Papež František dostal do Sagana podepsaný dres mistra světa
Papež František dostal do Sagana podepsaný dres mistra světa

Hrdý otec však měl další povinnosti. Dnes osmadvacetiletá legenda otevírala ve čtvrtek za obrovského zájmu fanoušků luxusní  cyklistickou prodejnu.

Moc nadšených obdivovatelů se však do jeho bezprostřední přítomnosti nedostalo. Do místnosti, kde celý slavnostní ceremoniál probíhal, mohli jen pozvaní hosté. Mezi 300 pozvanými byli i zástupci slovenského webu pluska.sk.

"Samozřejmě Sagana zná celá Itálie. Už ve svém předchozím působení si udělal dobré jméno a máme ho tady velmi rádi. Já určitě neodejdu, dokud mi nedá podpis, a nebo aspoň společnou selfie," měla jasno jedna z fanynek, která na slovenskou modlu čekala už tři hodiny před jejím ohlašovaným příchodem. 

Důležitý moment pro fanoušky však přišel po všech oficialitách, během kterých se osmadvacetiletý cyklista ochotně věnoval všem svým obdivovatelům a sponzorům. To největší tajemství ti totiž nechal až na soukromý rozhovor s redaktorkou RAI.

Po krátké debatě vytáhl Sagan mobil a ukazoval jí fotky svého tříměsíčního syna Marlona. Ty však měly prozatím zůstat před veřejností utajeny. Zapomněl však na všudypřítomné kamery, které tento moment zachytily.

A tak tajemství už není tajemství...