Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První FOTO cyklisty Vakoče po vážné nehodě: Drží ho dráty!

Autor: fuk

Kdepak kluci z Čech, ty jen tak něco nezlomí. Cyklistu Petru Vakočovi (25) sice minulý týden zpřelámala obratle srážka s náklaďákem, v nemocnici už se ale zase zubí na celé kolo.

Banální tréninková vyjížďka se v Jihoafrické republice změnila v drama. Českého závodníka společně s jeho kolegou Laurenem De Plusem srazil zezadu řidič nákladního vozu.

V hektické chvíli naštěstí pomohl další parťák Bob Jungels a trenér Koen Pelgrim, kteří se nehodě zázrakem vyhnuli. Ti poskytli zraněným první pomoc a přivolaní záchranáři si je tak mohli odvézt do nemocnice ve stabilizovaném stavu.

„Měl jsem několik zlomených obratlů a utrpěl jsem i menší zranění. Den po nehodě jsem podstoupil operaci a od té doby se cítím lépe a lépe,“ zahlásil teď Vakoč fanouškům prostřednictvím Instagramu.

Snad aby se na maděru rozbitému cyklistovi dařilo v nemocnici ještě líp, zaskočili se na něj kamarádi z týmu Omega Quick Step podívat i na pokoj. „Rád jsem vás viděl, chlapi! V téhle společnosti a tak dobré náladě je rázem půlka bolesti pryč,“ radoval se pacient z léčby smíchem.

Nadšení musí ale mladý závodník ještě mírnit. Do objektivu sice optimisticky vytrčil zdvižený palec, jinak je ale zadrátovaný až běda.

Kvůli podpěře krku nemůže ani kroutit hlavou! Na druhou stranu, jak by zahlásil Rudolf Hrušínský ve filmu Vesničko má středisková, celý se otáčet může. A tak by ho, jak slíbili lékaři v Nelspruitu, mohla už na konci týdne čekat cesta domů do Evropy.

Cyklistu Petru Vakočovi sice minulý týden zpřelámala obratle srážka s náklaďákem a musel na operaci, ale v nemocnici už se zubí na celé kolo.
Cyklistu Petru Vakočovi sice minulý týden zpřelámala obratle srážka s náklaďákem a musel na operaci, ale v nemocnici už se zubí na celé kolo.