Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vdova po kouči Hlinkovi přišla o miliony. Luxusní dům musela prodat pod cenou!

Autor: sjs

Bylo to místo, kde byla nejšťastnější. Liběna Hlinková po tragické smrti manžela Ivana Hlinky už finančně nezvládala starat se o jejich velký dům v Litvínově. Nemovitost s velkým pozemkem chtěla původně prodat za 13 milionů korun. Několik let marně hledala kupce a nakonec musela hodně slevit z ceny.

Několik rozlehlých místností, které nikdo nevyužíval. Vdova Liběna Hlinková byla sama v obrovském domě.  „Znamenal pro mě opravdu domov. Cítila jsem se v něm bezpečně. Věnovala jsem všem úpravám spoustu sil a času. Ale byl obrovský a nákladný. Nešlo si ho nechat. Musela jsem jít s cenou dolů. Pět let mi trvalo, než se mi povedlo sehnat kupce,“ prozradila paní Hlinková v Magazínu MF Dnes.

Původně byl dům přes realitní společnost nabízen za 13 milionů korun. Už tehdy se ale prodával za nižší cenu, než kterou původně měl. Přesto se žádný zájemce nenašel a znovu se tak muselo jít s požadovanou sumou dolů. Za kolik milionů se nakonec přepychová vila s bazénem prodala, paní Hlinková neprozradila.

Nejoblíbenější místností v domě byla pracovna hokejového trenéra Hlinky . „Byla to jeho úniková místnost s krbovými kamny, příjemná a útulná. Chtěl v ní malovat. Jenže často jsme se tam s ním scházeli. I se psem. Poté, co se stalo to neštěstí, občas jsem tam na něj vzpomínala. Ale čím dál častěji jsem do ní chodila jenom uklízet. Nechtěla jsem se utápět ve smutku,“ řekla Liběna Hlinková, která při stěhování sbalila cenné sportovní relikvie a věnovala je hokejové síně slávy.

Liběna Hlinková na zápase českých hokejistů na MS s Kanadou
Liběna Hlinková na zápase českých hokejistů na MS s Kanadou
 

Témata:  hlinkanaganodůmnemovitostiLitvínovVIPsport