Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smutná Sáblíková se vyrovnává s neúspěchem na trojce: Zalezla si do ústraní!

Autor: zal

Čtvrté místo ji dočista připravilo o náladu. Dokonce den po zklamání na třech kilometrech ani nenašla chuť stoupnout si na brusle. Až včera zase Martina Sáblíková (30) kroužila po olympijském oválu. Bojovný duch je prý zpět.

Sobotní nezdar se na rychlobruslařce podepsal. „Chvilku to bylo takový bolavý. Ono se není čemu divit. Potom, co člověk 12 let jezdí s medailemi z trojky, tak to zamrzí,“ vysvětlovala, proč ji to vzalo tak, že z toho i hůř usínala. „V hlavě mi to šrotovalo. Bylo to těžký. Ale pak jsem najednou byla tak unavená, že jsem z toho usnula,“ zmínila Sáblíková .

Úlevu jí nicméně nepřinesl ani nový den. Ba naopak – na bruslení neměla mnohonásobná šampionka v neděli ani pomyšlení. „Byla jsem na kole a v posilovně. Radši jsem to trávila trochu v ústraní, protože vstřebat to je těžký,“ přiznala.

Velká škoda! Martina Sáblíková dojela na trojce čtvrtá, na bronz jí chybělo 52 setin sekundy
Velká škoda! Martina Sáblíková dojela na trojce čtvrtá, na bronz jí chybělo 52 setin sekundy

Naštěstí teď už trudomyslnost odeznívá a Martině se mění zase v bojovnici. „Uvědomila jsem si, co všechno mám doma. Cítila jsem obrovskou podporu z domova. Od fanoušků, rodiny a tak,“ zmínila, co jí pomohlo překousnout zklamání. Na poraněné psychice svěřenkyně navíc pracuje i trenér Novák. „Dneska na ledě jsem byla pochválená, tak jsem si to patřičně užívala,“ usmála se rychlobruslařka.

V pátek na startu pěti kilometrů, její parádní tratě, by tak měla být Martina nažhavená na vendetu i zisk zlatého hattricku. „Já to nevzdám. I když to bude o nohy. Jestli chci placku, tak se budu muset rvát asi milionkrát víc než na trojce,“ burcovala se poté, co během tréninku provedla špionáž. Na prstech napočítala šest vážných soupeřek v boji o medaili.

2. den na ZOH: první český bronz, rekordních 1 218 dronů a kukuřičný čaj
Video se připravuje ...