Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

To je gól! Langmajer hraje hokejového kouče, ale vůbec neumí bruslit

Autor: sjs

Jako profesionál dokáže zahrát vše, dokonce i hokejového trenéra a to Jiří Langmajer neumí skoro vůbec bruslit. V internetovém seriálu Lajna ztvárňuje impulzivního kouče Havířova Luboše Hrouzka, který má i zlatou medaili z Nagana. Jak vzpomíná na natáčení úspěšného pořadu, kde měl třeba ve scénáři napsaný sex se striptérkou?

Když dostal Jiří Langmajer nabídku hrát v internetovém seriálu Lajna hlavní roli trenéra Hrouzka, myslel si, že jde o vtip. „Chvilku jsem byl přesvědčený, že si ze mě dělají nehoráznou srandu. Jednak skoro vůbec neumím jezdit na bruslích, jednak nepatřím k hercům, kteří v divadelní šatně úzkostlivě prožívají každé hokejové utkání. Tím méně, abych se svými hereckými kolegy chodil hokej hrát! Jak jde o sport, jsem spíš vlk samotář,“ řekl Langmajer časopisu Instinkt. Když si však přečetl scénář prvního dílu, tak s natáčením souhlasil.

„Přečetl jsem ho a zjistil, že Hrouzek je na první pohled úplný magor, ale ve skutečnosti má ta postava víc vrstev a poloh. Navíc v jedenapadesáti jsem si poprvé vyzkoušel práci v novém médiu, což je v tomhle věku osvěžující novinka,“ smál se herec, který neztvárnil žádného reálného hokejového trenéra.

„Rozhodli jsme se, že si vytvořím svoji svébytnou postavu, která navíc dostala zásadní masku – tři čtvrtě roku jsem nosil zrzavý knír, který mi akorát vždy před natáčením načernili. Je možné, že jsem se v seriálu dopustil spousty trenérských chyb, ale to není důležitý, tohle není dokument, nýbrž hraná tvorba. A takhle já ve své představě vidím svého Hrouzka,“ prozradil Langmajer.