Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Legenda Navrátilová varuje ženy před rakovinou: Hlídejte si svůj čas!

Autor: sjs

Už je to osm let, kdy tenisová legenda Martina Navrátilová zjistila, že má rakovinu prsu. Tehdy proti zákeřné nemoci statečně bojovala a podstoupila několik ozařování. Nad závažnou chorobou zvítězila. Od té doby se pravidelně hlídá, aby případně včas zachytila další zdravotní problémy. Rozhodla se i apelovat na další ženy, aby dbaly na prevenci.

Martina Navrátilová se stala tváři celoevropské kampaně My Time, Our Time (Můj čas, náš čas). Jejím hlavním úkolem je zvýšit povědomí o dennodenní realitě žen s pokročilou rakovinou prsu.

Martina si Česku užila, včetně výtečného jídla.
Martina si Česku užila, včetně výtečného jídla.

„Na vrcholu kariéry jsem opravdu tvrdě dřela fyzicky i psychicky a byla jsem ve vynikající fyzické kondici. Moje diagnóza rakoviny prsu přišla zničehonic a uvědomila jsem si, jak se život může v nanovteřině obrátit,“ uvedla tenisová legenda, která si jen na kurtech přišla na 21,6 milionů dolarů (451 milionů korun).

„Nezáleží na tom, kolik vyděláváte, vždycky můžete vydělávat víc, ale čas, ten se vám nikdy nevrátí. Hlídejte si svůj prostor, hlídejte si pozitivní energii a hlídejte si svůj čas,“ upozornila Navrátilová.