Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Snowboardistka Samková si bude po náročné sezóně užívat: Utratím teď pěknou sumičku

Autor: pv

Ukázala svou sílu. Přestože snowboardcrossařku Evu Samkovu během sezony trápily vleklé problémy s rameny a navíc jí začátkem roku zesnul tatínek Roman, dokázala se se vším statečně poprat. Na olympiádě v Koreji brala bronz a dokázala ovládnout i tři závody Světového poháru. Jen za tyhle největší úspěchy si připsala na konto kolem 1,2 milionu korun. Jakou radost si hodlá za vyježděné peníze udělat?

Byla to pro ni velice náročná sezona a nyní nastal čas odpočinku. Snowboardistka Eva Samková plánuje v létě vyrazit do světa, aby dobyla baterky. Bude tak muset pořádně provětrat bankovní konto.

„Pojedu na dovolenou za kamarádkou do Ameriky, kde budu jen tak chodit a vejletit. Pak chci ještě jet trénovat na Nový Zéland. To bude taky slušná sumička. Budou tam závodit naši mladý na juniorském mistrovství světa, tak je tam i povzbudím a pomůžu jim při tréninku. Vyhrála jsem tam první juniorské mistrovství světa a mám to tam hodně ráda,“ odkryla plány Samková a prozradila, za co dál bude utrácet.

„Chtěla jsem si koupit saxofon, ale ten už mám od trenéra. Pak taky můj kůň Pepin sežere dost peněz. Není závodní, že by něco sám vydělal. Je rád, že je rád chudák. Je ze všeho vystresovanej,“ smála se dvojnásobná olympijská medailistka, která nyní plánuje, že konečně oslaví úspěch z Pchjongčchangu.

„Sice jsme tam tak trošku slavili, ale byla jsem hodně unavená. Na olympiádě jsem po tom ještě trochu trénovala… Když už jsem byla doma ve Vrchlabí, tak jsem byla pořád unavená a čekaly mě navíc ještě další závody Světového poháru, takže to oslavím až teď po sezoně.“

Eva Samková má po úspěchu v Pchjongčchangu za odměnu vlastní plechovku se svou fotkou
Eva Samková má po úspěchu v Pchjongčchangu za odměnu vlastní plechovku se svou fotkou