Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

McGregor zaplatil kauci, ale vyhráno nemá. Trest mu hrozí nejen u soudu

Autor: tej

Strávil noc ve vězení a přišel o 50 tisíc dolarů (1 milion korun). Tím poslední aféra Conora McGregora, který v minulém týdnu zaútočil na autobus Chabiba Nurmagomedova, zdaleka nekončí. Hvězdný MMA bojovník čeká ještě na druhé soudní stání, který by mělo proběhnout v polovině června. Za útok mu hrozí až sedmileté vězení. A samozřejmě může počítat i s dalším trestem, který mu vyměří UFC. Je tak dost možné, že jsou jeho dny v nejprestižnější MMA organizaci světa sečteny.

Tohle si za rámeček určitě nedá. Conor McGregor má za sebou první soudní stání, vyhráno ale rozhodně nemá. Za útok, během kterého zranil několik lidí, mu hrozí až sedmiletý trest vězení, což je horní trestní sazba jeho přečinu.

Irský bojovník má ve Spojených státech zatím čistý trestní rejstřík, do vězení tak zřejmě nepůjde. S největší pravděpodobností bude muset jen zaplatit způsobené škody. Jenže na obzoru je závažný problém. Je možné, že v USA přijde o přidělené vízum a získání dalšího by měl značně ztížené. To by mu v jeho kariéře rozhodně dost uškodilo.

Ať dopadne soud jakkoliv, může McGregor očekávat ještě sankce ze samotné UFC. Šéf organizace Dana White byl činem hodně rozzuřený a řekl, že s ním už nikdy nechce spolupracovat. Později však přiznal, že s McGregorem dlouho telefonoval a svá původní slova mírnil. Na otázku, zda slavnému Irovi zruší zářijový zápas, odpověděl stručně: „Nevím. Ještě jsem nad tím nepřemýšlel.“ Nějaký trest ale jistě přijde. I když se jedná o největší hvězdu, nemívá UFC s pododbnými přestřelky slitování.

Do McGregora se obul i samotný Chabib Nurmagomedov, který v sobotu porazil Ala Iaquintanu a stal se novým šampionem v lehké váhové kategorii.

„Chceš bojovat? Tak pojď. V kleci? Přijď. Venku? Dej mi vědět. Bez médií, jako muž,“ vyzval Ira. „Přišel, jen když měl kolem sebe spoustu bodyguardů. Já jsem byl uvnitř autobusu a ochranka mě nechtěla pustit ven. Proč se musí předvádět? Jestli se chce stát šampionem lehké váhy, musí bojovat se mnou. Už není žádný falešný šampion bez obhajoby!“

Že se do klece postaví brzy, věří i McGregorův agent Audie Attar. „Conor je skvělý otec, věrný přítel a jeden z nejlepších sportovců na světě. Těší se na to, že se do klece postaví co nejdřív to bude možné,“ řekl. Poslední slovo však bude mít šéf White. 

Spoutaný Conor McGregor na cestě ze soudní síně
Spoutaný Conor McGregor na cestě ze soudní síně