Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kuchař (†29) z Masterchefa chtěl maratonem uctít otce: Nedoběhl, zemřel!

Autor: ps

Život dokáže být velmi krutý! Nešťastným příkladem je tragický příběh londýnského kuchaře Matta Campbella (†29), který chtěl maratonem uctít smrt svého otce. Sám bohužel při dlouhém běhu zkolaboval a v nemocnici zemřel.

Borec, který v hlavním anglickém městě a domovském Lake District vyučoval chuťové buňky místní smetánky, se vyrovnával s těžkou životní situací. Před 18 měsíci pochoval otce a na uctění jeho památky se rozhodl uběhnout maraton. Jenže…

Nevybral si dobrý sport, ani správný den! Lékaři běžně upozorňují, že na uběhnutí maratonu chce dlouho trénovat. Jen tak z gauče to může být až životu nebezpečné! To ovšem neměl být případ Campbella, ten si zkusil maraton už loni v Manchesteru. Ještě v sobotu psal: „S kamarádem Tomem, jenž se mnou byl ve dvanáctičlenném finále Masterchefa, jsme se rozhodli běžet maraton. Jsme nervózní, ale cítíme se fyzicky připravení. Na trati bude horko asi jako loni v kuchyni Masterchefa,“ vtipkoval Matt.

Maraton už si kuchař zkusil loni v Manchesteru.
Maraton už si kuchař zkusil loni v Manchesteru.

Měl pravdu. Teplotní faktor měl o víkendu při drsné fyzické zátěži zásadní vliv. Bylo nejtepleji v historii Londýnského maratonu (kolem 23 stupňů) a Campbella to stálo život!

Zkolaboval na 36 kilometru, kdy mu do cíle zbývalo asi 6 km. Na okraji trati okamžitě dostal potřebnou lékařskou péči, poté byl převezen do nemocnice, kde už mu ale nebylo pomoci.

„S lítostí oznamujeme, že během závodu zemřel jeden z účastníků,“ stojí v oficiálním vyjádření organizátorů. „Bližší detaily nebudou na přání rodiny zveřejňovány. Více se všichni dozvědí po provedené pitvě, která by měla určit příčinu úmrtí.“