Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tomu neuvěříte! Česká běžkyně závodí a cvičí i chvíli před porodem

Autor: pv

Ležet na gauči a přejídat se v těhotenství, to není nic pro ni. Amaterská běžkyně a blogerka Anna Štumpf je vášnivou sportovkyní a běhá i pár týdnů před porodem, kdy už velké břicho pod trikem jen tak neschová.

Běhání propadla před pěti lety a oblíbenou činnost ji nezkomplikovala ani dvě těhotenství. „Měla jsem obavy, jak to bude s běháním, jestli mohu pokračovat. Jedna z mých gynekoložek na mě koukala s otevřenou pusou, že jsem se zbláznila. Podle ní bych sportovat vůbec neměla,“ tvrdí Anna Štump ve své knize Těhu v běhu.

Od dalšího lékaře však slyšela, že to není problém. „Znám jen málo běžkyň, které běhají v osmém devátém měsíci. Ano, jde to, ale většinou to s během už nemá nic společného,“ smála se amatérská běžkyně, která po synovi Sebastianovi čeká narození druhého potomka. Momentálně je ve 31. týdnu těhotenství a stále běhá.

„Kromě výrazného zpomalení tempa se začne horšit i technika běhu. Těžiště se posouvá dopředu a kroky jsou kratší. Začíná se i hůře dýchat. V posledních týdnech už rozhodně neběhám sama,“ prozradila běžkyně, která se nebojí, že by kvůli běhání mohla potratit. „Doktor mi řekl, že potrat v důsledku běhu nikdy nebyl prokázán.“

Štumpf těhotná pravidelně cvičí
Štumpf těhotná pravidelně cvičí

 

Témata:  běhtěhotnáporodVIPsport