Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Když vás postihne infarkt při utkání českých hokejistů, dostanete 3 miliony!

Autor: pv

Utkání českého týmu na MS v hokeji nenechávají žádného fanouška chladným. Často jsou to takové nerváky, že z toho divákům hrozí infarkt. Právě na to se zaměřila jedna z tuzemských pojišťoven a klientům nabízí dvojnásobné pojistné plnění, pokud je během utkání české reprezentace postihne srdeční příhoda.  

S nadsázkou by se dalo říct, že nyní se infarkt vyplatí. Jedna z největších pojišťoven v Česku připravila speciální akci pro své zákazníky. Klient, kterého by v den zápasu českého hokejového týmu postihl infarkt, dostane od pojišťovny dvojnásobné pojistné plnění. Pojišťovna vyplatí plnění až do maximální výše 3 miliony korun.

„Zatím se žádnému z našich klientů při sledování hokeje nic nestalo a žádná taková událost nebyla hlášena. Dvojnásobné plnění máme však i přesto pro všechny případy připraveno,“ uvedla Eva Krutáková mluvčí pojišťovny Aegon.

Během fotbalového MS v Německu před 12 lety byl proveden výzkum, který se zaměřil na zvýšená rizika srdeční příhody v průběhu sportovních zápasů. Výsledky studie ukázaly, že sledování stresujícího sportovního zápasu zvyšuje riziko infarktu více než dvojnásobně.

Srdeční infarkt je jednou z nejfrekventovanějších diagnóz v rámci pojištění závažných onemocnění. Není již pravidlem, že postihuje pouze starší ročníky. V dnešním uspěchaném světě postihuje běžně i osoby kolem čtyřiceti let.