Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kouč Růžička otevřeně promluvil: O smrti manželky a vztahu se svými dětmi

Autor: sjs

V soukromí prožíval momenty absolutního zmaru a nyní je zase nejšťastnější. Hokejový trenér Chomutova Vladimír Růžička (54) otevřeně promluvil o úmrtí manželky Evy (†53), komplikovaném vztahu se svými dvěma dětmi i jak si užívá krásné chvíle po boku druhé ženy a jejich malé dcery Lejly.

Rok 2015. Měl to být jeden z vrcholů jeho kariéry. Růžička vedl jako reprezentační kouč tým na domácím mistrovství světa. Těsně před šampionátem byl ale obviněn z braní úplatku a po šampionátu se dozvěděl, že jeho první žena Eva umírá na rakovinu slinivky.

„Nejstrašnější bylo, že jsem od doktorů věděl, že už tady nebude dlouho, no. To se mnou šíleně zamávalo. Zničehonic, bum, přijde něco takového. Tím to všechno začalo,“ prozradil Růžička časopisu Téma.

Po smrti manželky mu pomohla vrátit se zpátky do života nová partnerka Marie, kterou si později i vzal a mají spolu dceru Lejlu. Původně už ale dítě ani nechtěl.

Kouč chomutovských Pirátů Vladimír Růžička
Kouč chomutovských Pirátů Vladimír Růžička

„Najednou jsem si začal říkat, do háje, vždyť já přece mám rád děti, miluju děti. A chtěl bych zase mít rodinu. Ale rodinu s dítětem. Protože když jsou spolu dva lidi, jako jo, dobrý, ale myslím si, že rodina znamená hlavně děti. No a bylo to,“ řekl olympijský vítěz, který má nyní kvůli současné partnerce komplikovaný vztah s potomky z prvního manželství.

„Nemůžu říct, že by mě to nechávalo chladným, jsou to proboha moje děti! Dcera to bere trochu líp, se synem je to horší. Na druhou stranu, je to můj život a děti mně nemůžou říkat, co smím a co ne. Je to hrozně osobní věc a nechci to úplně rozpitvávat přes média. Každopádně věřím, že čas to spraví,“ myslí si Růžička, který svého syna skoro denně vídá, protože pod ním hraje v Chomutově.