Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přiznání kouče Csaplára po postupu Příbrami: Řeším rodinu, mám těžce postiženého syna (5)

Autor: nem

U Litavky drandil traktor a plejeři na něm bujaře slavili postup. Příbram je po roce zase prvoligová. Fortelným dílem se o to postaral kouč Josef Csaplár (55), ovšem jeho myšlenky byly jinde.

U syna. U návštěv Jedličkova ústavu. U krmení milovaného synka bříškem... „Řeším v soukromí jiné problémy, daleko závažnější. U mě je to o něčem jiném než o fotbale,“ pronesl zadumaně věhlasný trenér už po mači v Opavě 17. května.

Naznačil tím, že si elitní soutěž u lavičky Středočechů nemusí užít, a že to zdaleka není jeho priorita. Teď se ztěžka, ale přece, svěřil klubovému portálu se svým bojem s osudem. „Já o tom moc mluvit nechci. U toho by musela být moje žena, to je rodinná záležitost. Ne, že bych se za něco styděl. Ale teď zazvoní telefon, někdo mi něco řekne a já tady za minutu už nebudu trenér Příbrami,“ začal své pohnuté vyprávění Csaplár.

„Nechci z toho dělat nic záhadného, je to rodinná věc, ale tohle třeba říct můžu. Mám těžce nemocného, těžce postiženého pětiletého kloučka,“ pověděl statečně Josef Csaplár. „Řekl jsem majiteli klubu Jardovi Starkovi, že o tom jestli tady budu, nerozhoduje on ani já. Takže syn rozhoduje o tom, co bude a co nebude,“ dodal odborník, který vyválčil titul s Libercem a koučoval Slavii.

„Jarda ví, o co gou. Jsme domluvení, že když se něco stane, tak jdu z minuty na minutu bez čehokoliv. Říkal jsem mu, že já jsem nejslabší článek řetězu,“ uzavřel své dojemné vyznání Josef Csaplár.

Přejme mu, ať jsou on a jeho chlapeček ty nejsilnější články na světě...

Josef Csaplár je favoritem na post trenéra Jihlavy
Josef Csaplár je favoritem na post trenéra Jihlavy