Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman zaútočil na komentátory zlaté jízdy Ledecké: Idioti s otevřenou hubou!

Autor: pv

Nebral si servítky. Prezident České republiky Miloš Zeman ve svém středečním projevu hrubě zaútočil na sportovního komentátora České televize Petra Vichnara a jeho kolegyni, bývalou lyžařku Lucii Pešánovou-Hrstkovou. Označil je za idioty!

 

Znovu ve svém projevu dokázal pobouřit. Prezident Miloš Zeman vystoupil na Žofínském fóru a ve skoro půlhodinovém projevu se dostal i ke sportu. „Na sportovní komentátory se nedívám,“ přiznala hlava státu, ale přesto zaútočil na komentátorskou dvojici České televize za její výkon na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Prezident Miloš Zeman si prohlíží olympijskou kolekci
Prezident Miloš Zeman si prohlíží olympijskou kolekci

„Jela Ester Ledecká a byli tam dva čeští sportovní komentátoři a jejich komentáře zněly – a jéje, zase chyba, a zase chyba. No prostě tomu výborně rozuměli ty idioti, a pak zůstali s otevřenou hubou, když si Ester Ledecká dojela pro zlatou medaili,“ řekl Zeman a vzpomněl tak na jízdu Ester Ledecké v Super-G, kdy závod komentoval jeden z nejzkušenějších členů redakce sportu České televize Petr Vichnar a spolukomentátorkou byla bývalá lyžařka Lucie Pešánová-Hrstková.

Právě ona během přímého přenosu upozorňovala na zmíněné chyby Ledecké. „Uznávám, že to chtělo asi víc chválit, ale já jsem v tom studiu jako expert, ne fanoušek. Mým úkolem je popsat, co se na trati děje, jakou chybu závodník udělal. Možná víc těch věcí kolem měl dělat Petr Vichnar, ale to se zpětně špatně hodnotí. Teď jsou všichni plní emocí,“ uvedla před časem Pešánová-Hrstková, na kterou se snesla kritika, že na jízdě Ledecké hledala jen chyby.

Jako lyžařka nastoupila Hrstová do 54 závodů Světového poháru a zúčastnila se i olympijských her a mistrovství světa v alpském lyžování a klidně tak o sobě může tvrdit, že je expert na alpské lyžařské disciplíny.

Branky, body, kokoti: Ester k žehlicímu prknu a fantaizie opuštěného nadsamce »

Já a slalom? Myslím, že za týden můžeme začít trénovat, vtipkuje Ledecká
Video se připravuje ...