Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Anorexie!? Švýcary šokovala fotka českého skokana na lyžích Štursy

Autor: pv

Je tohle ještě v pořádku? Švýcarská média zaujal skokan na lyžích Vojtěch Štursa, který dal na Instagram fotku, na které je polonahý a zatahuje břicho. Snímek je šokující tím, že českému reprezentantovi jsou vidět žebra. Novináři okamžitě začali spekulovat o anorexii.

Nedávno se ve své knize Jiná přiznala k problémům s příjmem potravy biatlonistka Gabriela Koukalová . Snaží se tak upozornit, že podobně jako ona se mohou trápit i další sportovci.

Nejčastěji se na toto téma mluví v souvislostech se skokany na lyžích, kteří musejí být co nejlehčí, aby mohli konkurovat ostatním soupeřům. Vždyť každý kilogram navíc jim krátí délku skoku.

S anorexií měl kvůli tomu problémy i slavný německý skokan Sven Hannawald, vítěz Turné čtyř můstků. Nyní se o problémech skokanů začalo opět mluvit kvůli fotce hubeného Štursy . „Kde je limit? Mezinárodní lyžařská federace se snaží pravidly zabránit anorexii, ale je to dostatečné?“ píše se ve článku švýcarského serveru 20.min.ch.

Mezinárodní lyžařská federace chce podle dánského deníku Dagbladet představit nová opatření, jak předejít problémům s příjmem potravy.

Skokan na lyžích Vojtěch Štursa šokoval svou vychrtlostí
Skokan na lyžích Vojtěch Štursa šokoval svou vychrtlostí