Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Útočník, co pořezal Kvitovou, sedí ve vazbě! Ještě není konec, řekla tenistka

Autor: ps

Přepadl ji, ošklivě pořezal na levé ruce, málem ukončil její skvělou tenisovou kariéru a hlavně… Na duši Petry Kvitové (28) zanechal jizvu, kterou si ponese do konce života. Nebezpečného šílence policie po 17 měsících od přepadení dopadla. Obviněný už sedí ve vazbě!

Byl to zázrak, když Petra loni v květnu prožila senzační comeback na Roland Garros. Po operaci ruky a psychickém rozložení ukázala neuvěřitelnou morální sílu! Letos už bude hrát v Paříži (druhý grandslam sezony startuje v pondělí) poprvé s vědomím, že by útočník mohl být pod zámkem.

Prostějovský soud dnes vzal do vazby muže podezřelého z útoku. Zřejmě rozhodl mimo své jednací prostory, útočníka nikdo v prostorách budovy neviděl. Ozbrojené přepadení, k němuž došlo 20. prosince 2016 v prostějovském bytě Kvitové , policisté už loni v lednu kvalifikovali jako závažný trestný čin vydírání. Pachateli hrozí 5 až 12 let vězení!

Pokud jde o další informace, odkázal soudce Petr Vrtěl na tiskové zprávy policejního prezidia České republiky s tím, že dále už nebude věc komentovat. Sama tenistka zatím zůstává spíše zdrženlivá. „Je to pro mě samozřejmě dobrá zpráva, ale celá kauza pro mě skončí pravomocným odsouzením pachatele,“ vyjádřila se Kvitová.

Jak výtržníka dopadli?

Podle informací České televize dostali kriminalisté tip na útočníka anonymně začátkem letošního roku. Začali ho prověřovat s tím, že čekali na Kvitovou, aby ho pomohla identifikovat na základě fotky. Podle informací Blesku vyšetřovatelé sebrali podezřelého v úterý brzy ráno. „Má jít o člověka, který byl v minulosti vyšetřován kvůli útokům na seniory. Je známý na olomoucké drogové scéně, sám má být uživatelem drog,“ uvedla dále Česká televize.

Kvitová při příchodu na tiskovou konferenci
Kvitová při příchodu na tiskovou konferenci

Kvitová: Hraji dobře. Favoritka French Open? Tak to neberu
Video se připravuje ...