Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hokejová legenda Golonka myslí na nejhorší. Už má hrob i se svojí fotkou!

Autor: sjs

Je plný energie, přestože letos v lednu oslavil už osmdesáté narozeniny. Slovenský hokejista Jozef Golonka už ale myslí i na chvíle, kdy už nebude mezi živými. S manželkou si pořídil hrobové místo v Bratislavě a na náhrobku už má dokonce i vlastní fotku z dob kdy úspěšně reprezentoval Československo. Navíc se nedávno zbavil svých olympijských medailí.

Vždycky si uměl užívat života, ale dobře ví, že čas nelze zastavit. „Víte, v tomhle věku nečekám, že se mi nemůže nic stát. Často chodím na pohřby svých bývalých spoluhráčů,“ řekl před časem Golonka. Šokujícím zjištěním pak bylo, že slavný hokejista už si s manželkou Boženou obstarali dokonce i hrob.

„Dělali jsme rekonstrukci hrobu rodičů, a připravili jsme si i ten náš. Bylo tam volné místo a muselo se to dát dohromady,“ prozradil pro server topky.sk bývalý útočník Slovanu Bratislava či Dukly Jihlava.

Legendární hokejista Jozef Golonka se podrobil operaci srdce.
Legendární hokejista Jozef Golonka se podrobil operaci srdce.

Na žulovém náhrobku má pak Golonka svou gravírovanou fotografii ze 60. let, kdy válel v dresu národního týmu. Mezi jeho největší úspěchy patří stříbro z olympijských her v Grenoblu v roce 1968 a o bronz, který získal o čtyři roky dříve v Innsbrucku.

Právě cenné kovy se rozhodl věnovat Slovenskému olympijskému výboru s tím, že budou vystaveny v muzeu. „Medaile nepatří jen mě, ale i mým fanouškům. Proto mají právo je vidět i oni,“ zdůvodnil své rozhodnutí Golonka.