Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Navrátilová vyhrála válku rovnosti pohlaví o prachy: Bere v BBC jako McEnroe?!

Autor: om

Když Martina Navrátilová (61) letos v březnu náhodou zjistila, že John McEnroe (59) dostává za komentování tenisu pro BBC 10x víc než ona, skákala vzteky do stropu!

On dostal v přepočtu 4,32 milionu korun, ona 432 tisíc. Vedení BBC nepoměr odměn bývalých slavných tenistů zdůvodňovalo četností vstupů, která prý byla u Johna vyšší. „Jsem v šoku. Lhali mi, když tvrdili, že mám honoráře srovnatelné s mužskými kolegy!“ čílila se.

Čtvrt roku poté je spor urovnán. Až začne 2. července tenisový turnaj na nejslavnější trávě, oba by měli být u toho. „Je dobré vidět, že BBC bere rovnost v odměňování žen a mužů vážně,“ smířlivě prohlásila Navrátilová, která chce spolukomentovat ženské i mužské zápasy Wimbledonu. Vzhledem k tomu, že McEnroeovi těžko odměny skrouhli, ženská tenisová legenda si podle všeho vymohla stejné peníze jako on.

Vždy chtěla být co nejvýš, tak třeba i vylepší dámskou bilanci v žebříčku nejlépe placených pracovníků BBC, kde prvních sedm míst zabrali výhradně muži.

Martina Navrátilová vyhrála bitvu o peníze. Bere v BBC za komentování stejně jako její mužský kolega John McEnroe?Foto Twitter