Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejdražší jedenáctka MS stojí 30 miliard, ale Ronaldo v ní chybí!

Autor: pv

Co jméno, to pojem a zároveň i miliardová hodnota. Fanoušci často a rádi spekulují, a jako jedna z otázek se nabízí například i myšlenka, jak by asi vypadal a hlavně hrál tým sestavený z nejdražších fotbalistů účastnících se mistrovství světa. Sestava by to byla hvězdná, ale chyběl by tam například fenomenální útočník Cristiano Ronaldo. Za to v bráně by stál gólman David de Gea, který se v Rusku „vyznamenal“ kiksem.

Kdyby se sestavil tento tým Galacticos, byl by jistě nejdražším a tím pádem by měl být i nejlepším na hřišti. Realita je ale jiná. Podle renomovaného německého serveru Transfermarkt.de je nejhodnotnějším gólmanem na mistrovství světa Španěl David de Gea z Realu Madrid.

V utkání s Portugalskem ale tento brankář, který má hodnotu 1,9 miliardy korun předvedl velký kiks, při druhém gólu Portugalců a podepsal se tak na remíze 3:3.

Největší hvězdou utkání byl Cristiano Ronaldo. Jeho hattrick se stal zatím největší událostí šampionátu, ale paradoxně by se nedostal do výběru těch nejdražších. Na přestupovém trhu má cenu „jen“ 2,5 miliardy korun a přednost tak dostali jiní útočníci – Brazilec Neymar (4,6 miliardy korun), Angličan Harry Kane (3,9 miliardy korun) a Argentinec Lionel Messi (4,6 miliardy korun).

Klenot Barcelony však také není neomylným. Ve včerejším utkání s Islandem neproměnil pokutový kop a jeho tým tak v prvním zápase ve skupině pouze remizoval 1:1. Nejdražší neznamená neomylný.

Všech jedenáct nejdražších hráčů mistrovství světa v Rusku si můžete prohlédnout v galerii.

Brankář - David de Gea (Španělsko/Manchester United) Tržní hodnota: 1,9 miliardy korun
Brankář - David de Gea (Španělsko/Manchester United) Tržní hodnota: 1,9 miliardy korun