Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Když má Anglie na MS volno, hráči se muchlují s partnerkami a… Řádí na jednorožcích!

Autor: hoz

Kdo si hraje, nezlobí. U fotbalistů na světovém šampionátu to platí úplně stejně. Ať kopou za Anglii nebo Brazílii. Jedni se prohánějí na nafukovacích jednorožcích, druzí si berou »špunty« na trénink.

Angličané urvali v prvním kole na poslední chvíli výhru 2:1 nad Tuniskem a z Volgogradu se dostali na hotel až v šest ráno. Ale to vůbec nepřekáželo tomu, aby se dopoledne na regeneračním tréninku »vyblbli« v bazénu na nafukovacích jednorožcích.

Prim hrál záložník Jesse Lingard a brankář Jordan Pickford, kteří proměnili vodní plochu v jednu chvíli na rychlostní dráhu a v druhý okamžik na bojový ring.

Kouč Gareth Southgate se sice po mači s Tuniskem na oko mračil a svůj tým pokáral. „Jsme daleko od dokonalosti. Ale z výsledku mám radost,“ říkal po zápase.

Lingard (vpravo) právě osedlal svého jednorožce.
Lingard (vpravo) právě osedlal svého jednorožce.

Svým klukům ale dokázal polevit. Nechal je dokonce na hotel pozvat i manželky a přítelkyně. Což u anglických trenérů nebývá zvykem. Třeba předchozí kouč Albionu Roy Hodgson držel jasné pravidlo: „Žádné ženské, jenom fotbal!“

Co udělá povolený »řemen« uvidí Southgate už v neděli, kdy Angličané nastoupí proti Panamě…

Brazilce utěšovali děti

Hráči kolem hvězdného Neymara neměli náladu na slavení. Plichtili se Švýcary (1:1) a budou se muset ještě otáčet, aby nedopustili šok v podobě nepostupu ze skupiny. Na tréninku dostali hráči povolený doping, mohli se vyřádit se svými ratolestmi. Obránce Marcelo si šel kopnout se svým dvouletým synem Liamem, Casemiro zkoušel kličky se stejně starou dcerou Sarou. Manželky brazilských hvězd vše pečlivě pozorovaly z hlediště tréninkového centra.