Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šatny na MS se podobají kostelům i ovocným trhům: Tajemství fotbalových kabin!

Autor: hoz

Každý hráč má svůj rituál. Každá kabina na fotbalovém mistrovství v Rusku má své tajemství. Někomu stačí chrániče s fotkou rodiny, jiní se musí před zápasem pomodlit u oltářů s obrázky svatých, jiní se zase občerství ovocem.

Šatny jihoamerických týmů? To je tak trochu kostel, tak trochu ovocný trh, ale samozřejmě nesmí chybět i sportovní vybavení.

Evropské týmy jsou o poznání skromnější. Rusové si třeba potrpí na vdolky, německý útočník Thomas Müller zas musí mít připravené svoje chrániče s nápisem Poldi, které odkazují na jeho bývalého spoluhráče Lukase Podolskiho.

Rusové se musí hlavně dobře občerstvit.
Rusové se musí hlavně dobře občerstvit.

Argentina

Lionel Messi, Agüero a spol. potřebovali po plichtě s Islandem pomoct z vyšších míst. Možná proto si udělali v kabině pod televizorem mobilní oltář.

V argentinské kabině je i mobilní oltář.Foto Twitter

Peru

Obrázky svatých i svíčky. I peruánští fotbalisté mají uprostřed kabiny prostor pro modlitby. Ale ani ten jim nepomohl, ve skupině prohráli s Dánskem i Francií.

V šatně Peru se hodně hráčů modlí. K postupu to ale nestačilo.Foto Twitter

Rusko

Domácí bohatýři si potrpí na jídlo. Na stolech v kabině tak musí být připravené ovoce, energetické nápoje a v igelitu balené vdolky.

Rusové se musí hlavně dobře občerstvit.Foto Getty Images

Uruguay

Luis Suárez má na svém místě pečlivě připravené veškeré »pracovní« oblečení. Nesmí chybět i obrázek rodiny, který má uruguayský snajpr i na svých chráničích.

Suaréz a jeho místečko.Foto Twitter