Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šílenci řádí na tribunách během fotbalového MS: Marťan, žabák i sumó

Autor: pv

Někdo by v podobném kostýmu nevyšel ani z bytu. Někteří odvážlivci se s prazvláštními kostýmy vypraví na druhý konec planety, aby mohli podpořit svůj národní tým na mistrovství světa ve fotbale. Kdo na tribunách v Rusku nejvíce baví či děsí diváky?

Dokážou rozesmát, ale občas i pěkně vyděsit. Na světový šampionát vyrazily stovky lidí, kterým nestačí obléknout se na stadion do dresu v národních barvách. Někteří fanoušci na sebe chtějí pořádně upozornit a daří se jim to. Na tribunách tak můžete zahlédnout mimozemšťana, zápasníka sumó nebo člověka, který má na sobě plyšový kostým pohádkové postavičky Elma z oblíbeného dětského naučného pořadu Sezamová ulice.

Nejstrašidelněji ze všech pravděpodobně působí kyprý Kamerunec zvaný Zomo, jež vyráží do ulic svlečený do půli těla a na hrudi, břiše i obličeji má ruskou trikolóru a nápis Rossia. Ale bát se nemusíte, protože je velmi přátelský. A nejen on! Pořadatelé šampionátu v Rusku jsou zatím nadmíru spokojeni, protože kromě zábavných exotů nezaznamenali žádné velké výtržnosti a „tradiční“ bitky mezi fanoušky.

Fanoušci si poslední hodiny před začátkem světového šampionátu užívali
Fanoušci si poslední hodiny před začátkem světového šampionátu užívali

Rusko žije světovým šampionátem. Podívejte se, jak fanoušci slavili v ulicích Moskvy!
Video se připravuje ...