Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Maradonova »kokainová« ostuda: Kvůli skandálu přijde na MS o tučné prémie

Autor: ps

Děláš ostudu? Nedostaneš ani rubl! Na fotbalovém MS v Rusku se argentinský šílenec Diego Maradona (57) choval jako buran. Pod vlivem kdo ví čeho (spekuluje se o kokainu) na tribuně, pokřikoval, modlil se i ukazoval prostředníčky. FIFA mu za to zavřela zlatou řeku, kterou měly téct statisíce do jeho kapsy.

Božský Diego následoval na fotbalový svátek do Ruska legendy, jako jsou Brazilec Ronaldo, Španělé Puyol, Casillas a Xavi, Kamerunec Eto’o či Kolumbijci Valderrama s Higuitem. Společně s nimi měl Maradona reprezentovat čutálistickou komunitu a svojí tváří podpořit fair play chování. „Jsme moc rádi, že tu může hostit slavné hráče minulosti,“ jásal Gianni Infantino, šéf zazobané a korupcí prolezlé asociace.

Za svoji »funkci« měl coby ambasador FIFA dostávat 300 tisíc korun za akci (zápas, tiskovka, sponzorský večírek), jenže... Argentinská ikona přestřelila při posledním zápase národního týmu. Diego se sundal tak, že ho museli odnášet do salonku. Nebyl schopen kroku, hlava mu padala, byl totálně vyřízený a nakonec zkolaboval, až ho křísili záchranáři.

Takové skandály už byly pro šéfy Mezinárodní fotbalové federace za hranou. Okamžitě mu utnuli kohoutky a nedostane za své provokace ani floka! Otázka je, jak dlouho se ještě v dějišti konání šampionátu zdrží. Ještě minimálně jednou bude veselo, Argentina totiž v osmifinále narazí na Francii (sobota 16:00).

Diego Maradona během utkání Argentiny s Nigérií
Diego Maradona během utkání Argentiny s Nigérií