Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Damková o Berbrovi: Říkal, ať nejsem s*áč! Chodila do sprchy s muži?

Autor: sjs

Po delší době vystoupila ne veřejnosti. Bývalá fotbalová rozhodčí a funkcionářka FAČR Dagmar Damková se nechala vyzpovídat Tomášem Řepkou v jeho pořadu Blikanec. Co prozradila na svého kontroverzního manžela a jednoho z nevyšších mužů českého fotbalu Romana Berbra?

Zatímco někteří lidé mu nemohou přijít na jméno, Dagmar Damková má jen slova chvály pro svého muže Romana Berbra. „On je úžasný člověk. Kdo ho nezná, může si myslet své. Byl skvělý rozhodčí. Hodně mi pomohl a poradil. Kdybych ho neměla, tak jsem to tak vysoko nedotáhla,“ řekla někdejší rozhodčí, která jako první žena pískala nejvyšší českou soutěž.

Berbr svou partnerku připravoval na to, jak má na hřišti komunikovat s hráči a nebál se, být při školení sprostý. „Nemůžeš být jako ostatní rozhodčí. Nemůžeš být sráč. Když tam ta karta je, tak ji musíš dát,“ zdůrazňoval Berbr své družce.

Damková si léta rozhodování užívala. „Bavilo mě kočírovat ty největší ďábly, a pak mít s nimi férový vztah,“ smála se na Tomáše Řepku, který ji ve svém pořadu Blikanec zpovídal. Bývalý stoper Sparty se pak zeptal i na intimní téma. A to, jak to měla Damková ve společných sprchách s mužskými kolegy.

„Úplně normálně. Svlékla jsem se a šla jsem se sprchovat. Pouštěli mě jako první. Nesprchovali jsme se ale společně. Nejsem žádná puritánka, ale úplně nahá jsem tam taky nechodila,“ smála se Damková.