Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Saganův rozchod se může zamotat: Katarína odmítla podepsat předmanželskou smlouvu!

Autor: ps

Mají před sebou těžké a nepříjemné období, které se může táhnout i roky! Rozešlí manželé Peter a Katarína Saganovi totiž musí vyřešit rozdělení stomilionového majetku a také péči o syna Marlona. Vše mohl usnadnit podpis předmanželské smlouvy, jenže tu prý odmítla žena slovenského cyklisty podepsat!

Informace o tom, jak to měli Saganovi před svatbou, objasňuje dopis, který se dostal do redakce slovenského deníku Nový Čas. Stojí v něm spousta podrobností a zajímavostí. Tou největší jsou okolnosti kolem předmanželské smlouvy.

Nejlepší sprinter v současném pelotonu Tour de France ji prý měl pro Katarínu, tehdy ještě slečnu Smolkovou, připravenou. Ovšem narazil. Jeho holka ji jednoduše měla odmítnout podepsat.

Sagan a Linda v době, kdy oba působili u stáje Tinkoff
Sagan a Linda v době, kdy oba působili u stáje Tinkoff

„Slovenský právní systém nepozná ekvivalent předmanželské smlouvy respektive institut předmanželské smlouvy. Připouští však možnost, že manželé mohou po dohodě rozšířit nebo zúžit zákonem určený rozsah bezpodílového spoluvlastnictví, tj. dohodnout se, co do něho bude patřit a co ne. Pro tyto případy je však nevyhnutelná forma notářské zapisovatelky,“ řekl listu advokát Róbert Bános.

Bitva o majetek to bude obrovská! Jezdec stáje Bora-Hansgrohe si během několika let mezi smetánkou světové cyklistiky vydělal pořádný balík. Jen za poslední tři roky, a to nepočítáme příjmy z reklamy, inkasoval od svého zaměstnavatele zhruba 430 milionů korun. Když do jmění započítáme ještě luxusní auta, byt v Monaku či vilu v Žilině, dostáváme se na astronomickou sumu! Jak tohle dopadne?