Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Schumacher, Piquet, Barrichello. Synové slavných otců kráčí do formule 1

Autor: pv

Zdědili talent a vášeň pro rychlé stroje. Synové legend formule 1 září v nižších závodnických kategoriích a derou se za svým snem, uspět v královně motorsportu, jako jejich otcové. Už brzy proto možná uslyšíte při vyhlašování na stupních vítězů opět zvučná jména jako Schumacher, Barrichello nebo Piquet.

Mick Schumacher (19)

Syn největší legendy formule 1, Němce Michaela Schumachera, který vyhrál šampionát celkem sedmkrát, v současnosti jezdí ve formuli 3 a dokázal letos vyhrát závod v Belgii. Má velkou šanci dostat se až do F1. Dělá tak velkou radost svému otci, jenž se po vážném zranění z prosince 2013 neukázal na veřejnosti.

Mick Schumacher si brousí zuby na formuli 1Foto Profimedia.cz

David Schumacher (16)

Jeho otcem je neméně známý jezdec Ralf Schumacher, který vyhrál šest Velkých cen a na trati svedl několik slavných bitev se svým bratrem Michaelem. David nyní nastupuje ve formuli 4 a patří mu průběžné deváté místo v pořadí jezdců.

Ralf Schumacher a jeho nadějný syn David, který jezdí německou formuli 4Foto Profimedia.cz

Pedro Piquet (20)

Trojnásobný mistr světa F1 Brazilec Nelson Piquet má celkem sedm dětí se čtyřmi ženami. Jeden z jeho synů Nelson Jr. už ve formuli 1 závodil v letech 2008 a 2009. Nyní se snaží proniknout do nejslavnější motoristické soutěže i jeho mladší bratr Pedro. Ostruhy sbírá v sérii GP3 a patří do pětice nejlepších jezdců.

Pedro Piquet je synem trojnásobného mistra světa F1 Nelsona PiquetaFoto Facebook

Giuliano Alesi (18)

Francouz Jean Alesi dokázal v barvách stáje Ferrari vyhrát jediný závod v F1. Nyní doufá, že jeho potomek Giuliano, který je členem mládežnické akademie Ferrari, dokáže jednou jeho bilanci překonat. Mladý Alesi závodí za stejný tým v GP3 jako Pedro Piquet a má i podobné výsledky. 

Jean Alesi by v monopostu Ferrari rád jednou viděl svého potomka GiulianaFoto Profimedia.cz

Eduardo Barrichello (17)

Je rekordmanem v počtu absolvovaných závodů formule 1. Brazilec Rubens Barrichello odstartoval do Velkých cen celkem 326krát a dokázal vyhrát jedenáct z nich. Jeho syn Eduardo závodí v americké sérii formule 4 a jednou by chtěl tátu napodobit. Zatím se ale výkonnostně v juniorském šampionátu trápí.

Rubens Barrichello se svým synem EduardemFoto repro youtube

 

Témata:  schumacherrodinaformule 1VIPsport