Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Další šok z dílny Sereny Williamsové. V čem bude hrát na US Open?

Autor: pv

Nepřestává udivovat. Tenisová hvězda Serena Williamsová (36) chce být na kurtech k nepřehlédnutí. Její pestrobarevné nebo přilehlé šaty poutají pozornost fanoušků po celém světě. I pro zářijové US Open má přichystaný outfit, který má šokovat.

Nemá zrovna postavu modelky, ale to Sereně Williamsové vůbec nevadí. Ráda se vyžívá v nošení extravagantního oblečení. Připomeňme například její revoluční černý a upnutý celotělový overal z letošního French Open, kterým odrovnala nejen diváky, ale i své soupeřky.

„Co si tak pamatuji, tak i když byla zima, tak nikoho v dlouhém oblečení nenechali hrát. Myslím, že tohle úplně v pravidlech není, takže to je jediné, co mě zarazilo. Jinak ať si hraje klidně nahá,“ řekla tehdy Radiožurnálu Kristýna Plíšková

Sama americká tenistka byla ze svého modelu nadšená. „Cítím se v tom jako válečník, jako princezna bojovnice, královna z kmene Wakanda. Jak chcete. Vždycky mě bavilo žít ve světě fantazie. Vždycky jsem chtěla být superhrdinka a tohle je můj způsob. Když si to obleču, opravdu se jako superhrdinka cítím,“ vyprávěla Williamsová. Pro US Open se z komiksové postavy stane baletka. 

Na posledním grandslamu sezony se objeví v šatech, které se spíše než na kurt hodí na pódium v opeře. Netradiční model jí vyrobil známý návrhář Virgil Abloh a svou kolekci nazval The Queen (Královna). 

„Co mám na tenisu rád je půvab. Je to ale zároveň agresivní a tvrdá hra, která vyžaduje dotek a jemnost. Proto jsou šaty ženské, ale zahrnují agresi. Částečně odhalují, jsou asymetrické, ale mají i trochu ze siluety baleríny, která symbolizuje milost. Žijí si svým životem a vyjadřují Serenina ducha s každým pohybem rakety,“ tvrdí Abloha. 

Poslední dobou se bývalé světové jedničce herně nedaří, ale v nových šatech může na kurtech ve  Flushing Meadows překvapit. 

GALERIE | Extravagantní grandslamové modely Sereny Williamsové

V této bundě bude Serena nastupovat na kurty
V této bundě bude Serena nastupovat na kurty