Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ohrožoval Jágra s nožem, trestu unikne! Fanoušek Charlie může opět vyvádět

Autor: mwm

Je to blázen! Šílený fanoušek, který se v březnu s nožem dobýval za Jaromírem Jágrem, byl prohlášen za trestně neodpovědnou osobu. Policie ukončila vyšetřování, případ byl předán Okresnímu soudu v Kladně. „V takových případech bývá navrženo uložení ochranného léčení,“ uvedl Ivo Poštolka, mluvčí Okresního soudu. Podle TV Prima podalo státní zastupitelství pouze návrh na ambulantní léčbu.

Ještě to možná máte v paměti. Charlie, šílený fanoušek kladenských Rytířů, se v březnu tohoto roku snažil dostat na trénink za Jaromírem Jágrem . Legenda zrovna měla na programu exkurzi se školáky. Charlie se ale nedal a dokonce na učitelku vytáhl nůž. Po příjezdu strážníků se pak v bruslích na ledě obnažoval, nebozí muži zákona ho nemohli chytit, protože sami brusle neměli.

Nikomu se naštěstí nic nestalo, muž nakonec skončil v poutech. Po téměř půl roce už je jasné, že policie vyšetřování incidentu ukončila. „Z naší strany byl případ ukončen a byl předán Okresnímu soudu v Kladně s návrhem k dalšímu vyřízení,“ uvedla Michaela Nováková, mluvčí Policie ČR v Kladně, pro TV Prima.

VIDEO | Takto Charlie ohrožoval v březnu Jágra a školáky

A co na to Okresní soud? „Jedná se o případ, kdy osoba není trestně odpovědná, to znamená, že jí nemůže být uložen trest. Ale v případě, že je nepříčetná a zároveň je nebezpečná v tom smyslu, že při pobytu na svobodě hrozí opakování trestné činnosti, bývá navrženo uložení ochranného léčení, což je tento případ,“ dodal Ivo Poštolka, mluvčí Okresního soudu v Kladně.

Podle informací TV Prima podalo státní zastupitelství pouze návrh na ambulantní léčbu. Kdyby tak soud rozhodl kladně, znamenalo by to, že by Charlie musel pouze občas docházet k psychiatrovi a jinak by nebyl nijak omezený na osobní svobodě. To znamená, že by klidně mohl „fandit“ Jágrovi i nadále.

Výtržník všem přítomným hrozil pěstí.
Výtržník všem přítomným hrozil pěstí.

Jágr: Proč stále hraju? Mám zodpovědnost k lidem a dětem v klubu
Video se připravuje ...