Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řítí se na Martinu Sáblíkovou finanční pohroma? Může přijít o miliony!

Autor: pv

Bylo by to pro ni hodně nemilé. Trojnásobnou olympijskou vítězku v rychlobruslení Martinu Sáblíkovou od roku 2005 sponzoruje nizozemská finanční společnost, která má na její kombinéze logo na nejhodnotnějších pozicích – na hlavě a rameni. Firma ale příští rok opustí český trh. Sáblíková tak zřejmě přijde o miliony korun!

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Nizozemská společnost Aegon, která v Česku spravuje investiční životní pojištění desítkám tisíc klientů, odchází z tuzemského trhu. Sáblíkovou movitá firma sponzoruje od dob, kdy ještě trénovala na zamrzlých rybnících a teprve se chystala na první olympijské hry v Turíně před 12 lety.

Vysoké podpatky jsou pro Sáblíkovou horší než tupé brusle.
Vysoké podpatky jsou pro Sáblíkovou horší než tupé brusle.

Za celou dobu spolupráce si česká rychlobruslařka přišla na desítky milionů korun. Tomu může být nyní konec. „Martinu nadále podporujeme. Převod akcií bude dokončen v roce 2019, do té doby jsme stále dvě samostatné společnosti,“ řekla deníku Sport mluvčí Aegonu Eva Krutáková.

Aegon se dohodl na prodeji akcií svých společností v České republice a na Slovensku společnosti NN. Není vůbec jisté, že tato finanční skupina bude chtít Sáblíkovou sponzorovat. „Co se bude dít po uzavření akvizice, zatím není rozhodnuto,“ dodala mluvčí Krutáková.