Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Manželka šampiona Millera o utonulé dceři (†1): Vzkaz a fotka, které rvou srdce!

Autor: jab

Olympijského vítěze a čtyřnásobného mistra světa v alpském lyžování Bodeho Millera postihla v červnu devastující událost. Dcera Emeline Grier (†19 měsíců) nešťastnou náhodou spadla do bazénu a utonula. Millerova manželka Morgan Beck v pátek umístila na svůj instagramový účet fotografii dcerky, která byla pořízená krátce po vytažení z bazénu, a srdceryvný vzkaz. Chce jím varovat další rodiče, aby mohli podobným tragickým událostem předejít.

"Přála bych si, abych měla ještě jeden den, kdy bych tě mohla svírat v náručí. Ale než ten okamžik přijde, žij dál ve mně a dej mi sílu to celé překonat," píše Morgan v úvodu emotivního příspěvku na svém Instagramu.

"V daný okamžik jsem ti řekla, že ještě můžeš změnit svět a pohnout horami. Každý krok vpřed, který v těchto dnech činíme, jen jen díky tobě a Levimu. Tvá stopa na tomto světě zůstane navždy, miluju tě, moje drahá holčičko," pokračuje Morgan, která je v současné době opět těhotná.

Morgan Beck: vzkaz zdrcené maminky utonulé dceři...
Morgan Beck: vzkaz zdrcené maminky utonulé dceři...

Je v očekávání třetího dítě a platformy sociálních sítí využívá proto, aby upozornila ostatní rodiče na nebezpečí náhodného utonutí u dětí. Podle statistik je právě utonutí v bazénu nejčastější příčinou úmrtí dětí ve věku od 1 do 4 let.

K tragédii došlo 10. června v luxusní čtvrti Coto de Caza v Orange County v Kalifornii, kde se Millerovi zúčastnili večírku u sousedů. „Chodíme za nimi několikrát týdně. Seděli jsme na pohovce, pila jsem čaj a povídali jsme si. Děti si nedaleko nás hrály,“ popisovala Morgan minuty před katastrofou v rozhovoru pro stanici NBC.

Morgan následně vstala a všimla si, že dveře vedoucí na zahradu k bazénu jsou lehce pootevřené. „Zastavilo se mi srdce. Otevřela jsem branku a ona se vznášela ve vodě. Hned jsem pro ni skočila,“ řekla americká modelka s tím, že se ihned pokusila o resuscitaci.

O to stejné se okamžitě začali snažit přivolaní záchranáři. Emeline však byla bez kyslíku příliš dlouho a další den v nemocnici svůj boj o život prohrála. V době utonutí jí bylo 19 měsíců.

„Fakt, že bychom mohli předejít jiné rodinné tragédii, nám trochu pomáhá se se vším vyrovnat. Chceme, aby památka naší dcery pomohla předejít co nejvíce dalším neštěstím,“ zdůraznil už dříve čtyřnásobný mistr světa Bode Miller, který před pěti lety oplakal smrt bratra Chelonea (†29).