Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozvody hráčů NHL vyjdou pořádně draho: Těchto cifer se musí Plekanec bát!

Autor: mav
  • Martin Brodeur jako vítěz Stanley Cupu z roku 2003

    Dramatický rozvod Plekancových je šťavnatým soustem i pro kanadské noviny, ovšem v NHL taková bitva o miliony není zas takovou vzácností. Rozvádí se mnoho hvězd, a čím víc mají peněz, tím víc samozřejmě zhrzené manželky požadují.

  • Martin Brodeur (46)

    Martin Brodeur jako vítěz Stanley Cupu z roku 2003Foto Reuters

    Klub: New Jersey Devils, St. Louis Blues
    Úhrnný plat: 82 milionů dolarů (1,8 mld. Kč).

    Jeden z nejlepších brankářů historie si prožil také jeden z nejdražších rozvodů hokeje. A nejpikantnějších: spustil se totiž se švagrovou! Manželka Melanie Dubois totiž pozvala svého bratra a jeho ženu Genevieve Nault, ať s nimi bydlí a pomůžou jim s jejich čtyřmi dětmi. Genevieve se ovšem starala spíš o svého hostitele… Melanie to zjistila, manžel nezapíral, a tak požádala o rozvod roku 2003. Brodeur to nicméně ustál, po pár týdnech vyhrál Stanley Cup. Přesto ho rozvod »zabolel«: soudce rozhodl, že musí exmanželce dát přes 9 milionů dolarů (200 mil. Kč) a ročně platit 632 tisíc dolarů (14 mil. Kč) až do roku 2020 – to má maturovat nejmladší z dětí, Annabelle Antoinette (16). Byl to kompromis: zatímco DuBois chtěla peníze ještě o čtyři roky déle na dceřinu vysokou, Brodeur argumentoval, že do roku 2020 rozhodně hrát, a tedy tolik vydělávat, nebude. Skončil koncem roku 2014, teď dělá manažera v St. Louis Blues. Románek se švagrovou si však nevyčítá, po čase si ji vzal a mají další dítě.

  • Rod Brind‘Amour (48)

    5134341:gallery:true:true

    Kluby: St. Louis Blues, Philadelphia Flyers, Carolina Hurricanes
    Úhrnný plat: 53 mil. dolarů (1,2 mld. Kč)

    Ve Filadelfii ho údajně manželka Kelle podváděla se slavnějším spoluhráčem Erikem Lindrosem. Podle jistých drbů mu to Rod nandal v šatně, konkrétně ho přetáhl židlí, jiné klevety říkaly, že Lindrose zkoušel umravnit jiný hráč. Tak jako tak, Letci brzy vyměnili Roda do Caroliny.

    Rozvod přišel až po pár letech. Napřed se dohodli na 15 000 dolarů měsíčně (čtyři miliony korun ročně), po pár letech Kapitán Hurikánů uspěl s odvoláním a snížením o třetinu: a to s argumentem, že by tři děti neměla exmanželka příliš rozmazlovat.

  • Richard Zedník (42)

    5134364:gallery:true:true

    Kluby: Washington Capitals, Montreal Canadiens, New York Islanders, Florida Panthers
    Úhrnný plat: min. 13,7 mil. dolarů (303 mil. Kč)

    Slovenský útočník poznal quebeckou herečku Jessiku Welch, když hrál v Montrealu, vzali se roku 2005. Po čtyřech letech (a jednom dítěti) se však zase rozvedli; soud mu nařídil zaplatit milion dolarů (22,1 mil. Kč) hned plus 9 270 měsíčně na dceru. Advokát argumentoval, že Jessica musela opustit nadějnou kariéru, aby mohla být s Richardem v domácnosti.

    Za dva roky si Jessica vzala dalšího hokejistu, Dustina Pennera – a rozvedla se s ním po roce a půl.

  • Alexandr Radulov (32)

    5134363:gallery:true:true

    Kluby: Nashville Predators, Montreal Canadiens, Dallas Stars
    Úhrnný plat: 17,4 mil. dolarů (385 mil. Kč) – to jen za NHL, mimo to hrál v KHL

    Manželství s gymnastkou Darjou Dmitrijevovou vydrželo jen dva roky, ač stihli přivést na svět synka. Na základě předmanželské smlouvy a dosavadních příjmů mu soud loni uložil zaplatit dva miliony dolarů (44,3 mil. Kč). Radulov ovšem prohnaně odkládal podpis nového kontraktu v Montrealu: právě aby soud nevzal v potaz nárůst jeho příjmů.

  • Tie Domi (48)

    5134366:gallery:true:true

    Kluby: Toronto Maple Leafs, New York Rangers, Winnipeg Jets
    Úhrnný plat: 14,4 mil. dolarů (319 mil. Kč)

    Bouřlivák (jen dva hráči nasbírali v historii NHL víc trestných minut) podle všeho zahýbal své ženě Leanne často. Skandál z toho byl, až když si v Torontu začal se známou poslankyní a ministryní Belindou Stronach (52). To už manželka požádala o rozvod.  Manžel jí prý napřed nabízel dům za 1,5 milionu kanadských dolarů a další milion v penězích (dohromady 43 mil. Kč), pokud bude mlčet, aby neohrozila milenčinu kariéru. Leanne však odmítla, u soudu chtěla 45 000 dolarů (765 tis. Kč) pro sebe a jejich tři děti. Výslednou částku nezveřejnili.

  • Sheldon Souray (42)

    5134362:gallery:true:true

    Kluby: New Jersey Devils, Montreal Canadiens, Edmonton Oilers, Dallas Stars, Anaheim Ducks
    Úhrnný plat: 39,9 mil. dolarů (884 mil. Kč)

    Obránce (a jeden z nejtvrdších střelců NHL) byl ženatý s fešnou Angelikou Bridges (47), která se blýskla v Pobřežní hlídce či v Playboyi. Její krása mu ale nestačila, kvůli jeho záletům a domácímu násilí požádala po pěti letech o rozvod. Chtěla 14 milionů (zhruba půlku jeho tehdejšího kontraktu), neví se, kolik dostala. Ještě po rozvodu se táhla bitva o péči o obě dcery. Sourayovi nevydrželo ani druhé manželství s celebritou – s wrestlingovou zápasnicí Kelly Kelly (31) se rozvedli po roce.

     

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###