Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdo ho má z fotbalistů většího? Souboj luxusních „ocelových“ ptáků

Autor: sjs

Jsou na roztrhání! Nejslavnější fotbalisté světa se v dnešní době neobejdou bez soukromého tryskáče. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar a další hvězdy trávníků po celém světě létají v soukromých letadlech, ve kterých mají potřebný komfort. Kdo z nich má ten nejlepší „nebeský“ stroj?

Cristiano Ronaldo - Gulfstream G650 za 1,4 miliardy korun
Jeden z nejlépe vydělávající fotbalista planety, který v létě přestoupil do Juventusu Turín, má jednoznačně nejdražší tryskáč ze všech svých kolegů. Gulfstream G650 má dolet až 12 960 kilometrů a může létat rychlostí 982 km/h ve výšce 12 000 metrů.

Ronaldo u oblíbeného dopravního prostředku - vlastního tryskáčeFoto Profimedia.cz


Lionel Messi – Embraer Legacy 650 za 570 milionů
Hvězda Barcelony se rozhodla, že nemusí mít tak drahé letadlo jako největší rival Ronaldo. Cena tryskáče Lionela Messiho je tak o více jak polovinu nižší. Menší je tak i dolet a to „jen“ 6060 kilometrů v maximální letové hladině kolem 12 000 metrů. Po obloze může svištět rychlostí 834 km/h.

Messiho privátní tryskáčFoto Twitter


Zlatan Ibrahimovic – Cessna Citation Longitude 594 milionů
Slavný švédský útočník lehce vměstná své vysoké tělo do své Cessny, která je ještě o 24 milionů korun dražší, než Messiho tryskáč. Dolet je delší ale jen o 422 kilometrů a rychlost se vyšplhá až na 882 km/h. Dostoupá ale dokonce o 2000 metrů výš, než letadla Ronalda či Messiho

Stroj Zlatana IbrahimoviceFoto Twitter