Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konec kariéry Šafářové? Pro útěchu utekla za Plekancem do Kanady, kde je i Vondráčková

Autor: zal

Je konec? Možná. Lucie Šafářová (31) v pátek na US Open vypadla i ze čtyřhry a jak předem naznačila, prohraný duel s Češkami Siniakovou a Krejčíkovou může být její grandslamovou derniérou.

„Bude dost záležet na mém žebříčku, jestli budu pokračovat,“ řekla před turnajem Šafářová , na čem visí její kariéra. V dvouhře tak potřebovala v New Yorku vydolovat co nejvíc bodů, aby se příští sezonu nemusela potloukat kvalifikacemi. Leč nepodařilo se – po prohře s Barty spadne až na 91. místo žebříčku. A náladu jí nespravil ani debl. S kolegyní Mattek-Sands narazily ve druhém kole na rozjeté mladé české pušky, a ty jim vystavily stopku (4:6, 3:6).

Lucka tak letí do Kanady, kde ji čeká další turnaj, na jednu stranu smutná. „Někdy vyhrajete, někdy zase prohrajete. Důležité ale je vydat ze sebe to nejlepší užít si cestu vedle své parťačky a kamarádky,“ vyjádřila se po vyřazení. Na druhou stranu tam na ní čeká její přítel hokejista Tomáš Plekanec . Šafářovou totiž za devět dní čeká klání v Quebeku, který je jen 250 kilometrů od Montrealu, kde se Plekanec chystá se na NHL.

Určitou komplikací pro dvě čerstvě zamilované hrdličky, které spolu vrkají zhruba od července, je přítomnost Plekancovy manželky zpěvačky Lucie Vondráčkové v Montrealu. Ta tam přiletěla řešit rozvodovou bitvu o miliony, odstěhování se od Tomáše i péči o syny, kterým začíná škola a školka. Má z případného setkání obou Lucií tenistka špatné spaní? Zřejmě ne. „Já mám svědomí čisté. Kdo mě zná, tak ví, že bych nikdy rodinu nerozvedla,“ řekla na US Open pro Sport.

Plekanec (vpravo) sleduje svoji partnerku Šafářovou na US Open.
Plekanec (vpravo) sleduje svoji partnerku Šafářovou na US Open.