Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co také přineslo US Open: největší zářezy na tělech tenistek!

Autor: ps

Serena Williams si postěžovala na zářezy od rozhodčích, finalistky čtyřhry nedostaly po triumfu slovo. Tenisové »feministky« o sobě daly na US Open pořádně vědět. Na druhou stranu mají něco, co muži nikdy mít nebudou. Tak snad fanoušky v budoucnu neochudí o to nejlepší, co je na turnajích k vidění!

Bouřlivé reakce hráček a tenisových odborníků následovaly finále singlu i dámské čtyřhry. Důvodem byly konfrontace, podivná rozhodnutí i odmítnutí dát slovo vítězkám. Padaly napomenutí, postihy i pokuty. Francouzce Alizé Cornet bylo dokonce zakázáno převlékat se na kurtu, když měla tričko naruby.

Všechny prohřešky byly srovnávány s tím, že muži mohou prakticky všechno, tenistky nikoliv. To se jim nelíbí. „Viděla jsem hráče, jak na rozhodčího na empiru řve několik věcí. Jsem tu, abych zastávala právo žen. Mně rozhodčí vezme set, protože jsem mu řekla, že je zloděj a byla jsem v právu? Připadalo mi to, že se jedná o sexistickou poznámku,“ ohrazovala se Serena po prohraném finále s Japonkou Naomi Ósakaovou (6:2, 6:4).

Vášně pomalu chladnou ovšem teploměr vzrušení okamžitě stoupá v momentě, kdy zabírají nejlepší ženské zbraně. A o ty naštěstí fanoušci v Americe nepřišli a našel galerie je tomu důkazem! Takže když zářezy, tak ne pokaždé v negativním smyslu…

Není zářez jako zářez...
Není zářez jako zářez...