Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Žádný sexismus, to přepískla! Berdych se opřel do šíleného chování Sereny

Autor: haj, vba

Šílenství Sereny Williams (36) ve finále nedávného US Open rozdělilo svět. Jedněm vadilo, jak se k tenisové královně sudí Ramos choval. Mezi ty druhé patří ale i Tomáš Berdych (33)!

O co před dvěma týdny šlo? Naštvané Sereně nejprve rozhodčí Carlos Ramos udělil napomenutí za nedovolené koučování. To však Američanku tak rozlítilo, že se do sudího na umpire ostře pustila, nazvala ho lhářem či sexistou a ještě rozmlátila svou raketu! Kvůli tomu přišla o gem a nakonec s Japonkou Ósakou prohrála...

„Ale ta situace byla jasná. Sudí se musí řídit pravidly,“ vrátil se včera k tomuto momentu Tomáš Berdych . „Šlo o vážnou věc, která překročila hranice sportu. Ke každému odvětví něco patří, ale to, jak se zachovala Serena, všechno posunulo někam jinam. A mrzí mě, že se něco takového dostalo na tenisové kurty,“ pravil ostře.

Berdychovi navíc přijde úsměvné, že se do celého incidentu tahá sexismus. „To je jako kdyby mě pískala ženská a já si stěžoval, že mi udělila varování,“ kroutí hlavou český tenista. „To její tvrzení by muselo být něčím podložené, což tady nevidím. Rozhodčího Ramose stoprocentně uznávám. A líbí se mi, jakým způsobem rozhoduje,“ dodal Tomáš.

Sekne tomáš s kariérou?

 Bolavá záda ho donutila ukončit letošní sezonu. A když Tomáš Berdych vyhlíží tu následující, nezáří z něj zrovna jistota... „Náladu k návratu mám. Ale jen za předpokladu, že zvládnu přípravu a nebudu mít další zdravotní problém. Pak jsem schopný jít s kůží na trh. Ale ne, kdyby to byl zase boj...“ odfrkl si Tomáš, který na kurtech absentuje už tři měsíce, což znamenalo propad až na 73. místo v žebříčku. „Tenis mám ale pořád strašně rád a baví mě. Můj ideální plán je takový, že bych začal po Novém roce v Austrálii a potom si tam zahrál na Australian Open,“ vyhlíží.

Tomáš Berdych ukončil letošní sezonu, chce se vrátit na startu té příští
Tomáš Berdych ukončil letošní sezonu, chce se vrátit na startu té příští