Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Plzeň vytáhla do Říma své ženy: Dvě Vrbovy holky i Limberského fešanda!

Autor: nem

Vzhůru na Věčné město! Plzeň vyrazila z Ruzyně do Itálie k mači Ligy mistrů s AS Řím (21:00, O2 TV Sport) v nových ohozech a značně posílena. Do boje s římskou legií povolali ženy!

Trenér Pavel Vrba (54) šel příkladem, vzal sebou hned dvě! Na pražském letišti po krátké debatě doprovodil do eroplánu manželku Hanu a mladší dceru Natálii (27), která vystudovala logopedii a před časem závodně plavala s ploutvemi.

Bože, jak ty by se Západočechům v očekávaném vlnobití ofenzivy »Giallorossi« hodily! Když nominoval dámy šéfkouč, tak asistent holt musel také. Po boku Dušana Fitzela kráčela pod Apeniny žena Jana.

Elitní bek David Limberský (34) měl v letadle přítelkyni Lenku, ale taky hlavu plnou exteplického snajpra Edina Džeka ve službách Římanů. Toho fenomenálního Bosňana, který nastřílel Plzni před dvěma roky v Evropské lize hattrick.

„Je těžko bránitelný. Snad nebude mít svůj den,“ dumal »Limba« a dodal: „Věřím, že budeme mít odvahu jít dopředu. Kdybychom všichni zalezli, asi je to čekání na smrt a na to, kolik dostaneme gólů.“

No právě. Metropole Itálie se ani na nic jiného než na výši skóre pro favorita neptá. Při propastném rozdílu v hodnotě kádrů mužstev (9,4 miliardy a 765 milionů korun) asi není divu. Jenže Plzeňáci určitě vědí, že prachy samy ještě nikdy nic nevyhrály.

Přítelkyně Limberského Lenka se do Říma moc těšila.
Přítelkyně Limberského Lenka se do Říma moc těšila.