Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ester, ať nedopadneš jako slovenská hvězda: svaz jí kvůli válce nedá ani korunu!

Autor: pv

Co by za to dala, kdyby měla podmínky jako její česká kolegyně. Slovenská lyžařka specializující se na slalomové disciplíny Petra Vlhová patří do světové špičky. Lyžařský svaz ji ale nedal na sezonu ani korunu. To Ester Ledecká přes všechny problémy při vyjednávání dostane od Českého svazu lyžování několik milionů korun.

Dlouhých pět let trvá válka mezi Petrou Vlhovou a Slovenským lyžařským svazem. Slalomářka se od té doby dostala mezi nejlepší světové závodnice, a dokázala ovládnout čtyři závody Světového poháru. Kolik dostává na sezonu od lyžařského svazu?

Ester Ledecká se pochlubila vymakanou postavou při plážovém volejbale...
Ester Ledecká se pochlubila vymakanou postavou při plážovém volejbale...

„Na kontě nám od nich svítí čistá nula. Pro novou sezonu nám nedali ani euro. Oni ani neodpovídají na email, když se jich snažíme kontaktovat. Nechci to dál rozebírat. Nemá to smysl,“ zlobí se otec Vlhové Igor.

Bez podpory sponzorů ze Slovenska a zahraničí by tak úspěšná lyžařka mohla na závodění zapomenout. „Je to poprvé, co máme naplněný rozpočet už před začátkem sezony. Nejsme pod finančním tlakem a vše máme zabezpečené,“ oddechl si Igor Vlha. To Ester Ledecká má po tahanicích s Českým lyžařským svazem dostat na novou sezonu výraznou finanční podporu v řádech milionů korun.