Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jsme špatní rodiče?! Federer s Mirkou řeší, jestli kvůli němu netrpí jejich děti

Autor: bko

Kdo by se měl mít lépe než děti Rogera Federera? Jenže švýcarský tenisový velikán v poslední době pochybuje, jestli dělá dobře, když se ženou Mirkou tahají své čtyři potomky po turnajích po celém světě...

„Když vám to řeknu, budete si myslet, že jsme špatní rodiče,“ přemítal nedávno Federer nad otázkou, kolikrát už s nimi jejich dvoje dvojčata letěla letadlem.

„Nikdo mi ještě neřekl, co je horší. Jestli to, že děti bereme s sebou, nebo to, že by byly doma a já stále na cestách,“ vysvětloval tenisový elegán, co ho trápí. „Bez nich bych to ale určitě nevydržel já,“ naznačil, že existuje jen jedna cesta - pokud chce dál hrát tenis.

Nicméně když už děti bere na turnaj do daleké ciziny, snaží se jim zařídit cestování co možná nejjednodušší a nejpohodlnější.

Mirka s Rogerem na galavečeru při Laver Cupu.
Mirka s Rogerem na galavečeru při Laver Cupu.

„Jsme trochu benevolentnější, co se týče dodržování pravidel, jako třeba při koukání na televizi nebo s jídlem. Mají toho povoleno o hodně víc, než když jsme doma - tam máme jiná pravidla,“ přiznal Federer v magazínu CN Traveler.

„Myslím, že při cestování se taky naučí, co je to trpělivost, to je pro ně dobré,“ hledal pozitiva Roger, který vzal děti poprvé už i do Asie - v Šanghaji prý děti byly s manželkou Mirkou v Disneylandu, na což určitě nic nenamítaly.

Ale Federer stejně pochybuje, jestli to je pro jejich vývoj to nejlepší... S Mirkou, která pochází ze Slovenska, mají dvojčata holčičky - Mylu Rose a Charlene Rivu (9) - a chlapce Lea a Lennyho (4).