Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kabrhelova pohádková výhra v pokeru daleko od reality: Kolik mu zůstane z 68 milionů?

Autor: ps

Zní to fantasticky! Pokerový profesionál Martin Kabrhel (35) vyhrál v Rozvadově 68 milionů korun. A teď druhá strana mince: Možná mu z tohoto balíku moc nezůstane! Proč?

Kabrhel je v Rozvadově jako doma. Zapojuje se zde do nejdražších turnajů, které se v Česku hrají, a lidé si drbou hlavu, kde na to bere. Vždyť ve vítězném klání »Super High Roller WSOP Europe« musel zaplatit startovné 2,6 milionu korun (respektive 5,2 milionu za druhý život), aby vůbec mohl usednout za stůl.

Toto brutální zápisné do turnajů platí všichni profihráči. Přitom jen hrstka karbaníků na světě si může dovolit cálovat miliony z vlastní kapsy. Většina plejerů včetně Kabrhela má proto tři možnosti: »Založit« je mohou bohatí podnikatelé, pokerové stáje zaměřené na tzv. staking (sázení), nebo více drobných investorů, kteří si koupí podíly na specializovaných webech.

Co z toho investoři mají? Šanci na slušný výdělek. Pokud hráč skončí na placené pozici, dostanou tolik procent z výhry, kolik procent ze vstupu do turnaje mu před tím uhradili. Čili... Pokud Kabrhel zaplatil startovné 2,6 milionu (počítá se hodnota prvního vstupu) a někdo mu přispěl 260 tisíc, získal tím podíl 10 procent. Martin vyhrál turnaj a 68 milionů, tudíž šťastný investor dostal 10 % této částky. Tedy 6,8 milionu, což je 26násobek jeho vkladu. Podle informací Blesku tak Kabrhelovi zbylo mezi 20-50 procenty z vyhraného balíku (13,6 – 34 milionů).

Odkoupit procenta může i více zájemců najednou. O tom rozhoduje sám hráč. Pro všechny ale platí: Pokud neskončí pokerista v turnaji »na penězích«, o svou investici zcela přijdou. Na Rozvadově hrálo o celkovou »dotaci« 233 milionů korun 67 borců, z nichž si druhý život koupilo hned 28 z nich. Ale pouze šestnáct z nich odjelo s finanční odměnou. Ta pro poslední placené místo činila 6,8 milionu korun.

Hráči v akci.
Hráči v akci.