Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velké gesto hokejisty Plekance. Čím potěšil usměvavou blondýnku?

Autor: pv

Má srdce na pravém místě. Hokejista Tomáš Plekanec v půlce října odehrál v prestižní NHL tisíci zápas a dostal podepsaný dres od všech spoluhráčů z Montrealu. Český útočník si však cennou vzpomínku nenechá pro sebe, ale daroval ji do aukce, aby pomohl vybrat peníze pro těžce nemocnou holčičku. Navíc ještě přidal další artefakt.

Byla to velká sláva. Plekanec v polovině října v zápase proti Detroitu zaznamenal velké jubileum. Hokejista Montrealu Canadiens nastoupil do zápasu s pořadovým číslem 1000. Navíc dal v tomto utkání gól a jeho tým vyhrál 7:3.

Po zápase českému oslavenci podepsali dres všichni spoluhráči. Plekanec si ho však nenechá na památku. Společně s hranou hokejkou ho věnoval na dobročinnou aukci pro blonďatou holčičku Klárku, která se narodila předčasně ve 28. týdnu těhotenství a prodělala navíc i krvácení do mozku. Z výtěžku z prodaných předmětů budou malé slečně poskytnuty různé terapie a léčebný pobyt v Klimkovicích.

Měsíc v tomto zařízení vyjde na 52 tisíc korun. Do konce dražby na webu sportovniaukce.cz zbývá přes 30 dní a už teď se cena za hokejku a dres Plekance vyšplhala skoro na 10 tisíc korun!

Český hokejista Plekanec udělal radost malé Klárce
Český hokejista Plekanec udělal radost malé Klárce