Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Velké finále je tady! České hvězdy z NHL navštívily nebeského jezdce Šonku

Autor: pv

Přišli podpořit krajana. Čeští hokejisté hrající za klub NHL Dallas Stars navštívili ve čtvrtek akrobatického pilota Martina Šonku, kterého v neděli čeká bitva o titul v prestižní sérii Red Bull Air Race.

Rozhodující chvíle! Bývalý armádní pilot Martin Šonka bude v Dallasu útočit z druhého místa průběžného pořadí na titul mistra světa série Red Bull Air Race. Nečeká ho jednoduchý úkol, Američan Goulian má před ním náskok pěti bodů, Australan Hall je jen o dva body zpět.

Přípravy na závod mu zpestřila vzácná návštěva v hangáru, když se za ním přišly podívat české hvězdy NHL z Dallas Stars Radek Faksa, Roman Polák a Martin Hanzal. Právě dvoumetrový útočník Hanzal se dokonce i do těsného kokpitu Šonkova speciálu poskládal.

„Neměl to úplně jednoduché, ale dokázal to,“ smál se Šonka a byl rád za milou návštěvu. „Vždycky je příjemné, když vás přijde navštívit krajan. Vím, že kluci mají nabitý program, ale jsem rád, že to vyšlo. Snad se jim to líbilo, nabídli nám, že bychom se na oplátku mohli jít mrknout na jejich zápas proti Bostnu, kde hraje Pastrňák s Krejčím. Moc bychom rádi, ale začínají nám tréninky a bude hodně práce...,“ dodal Šonka, který může v neděli slavit největší životní triumf kariéry.

Martin Šonka nad areálem, kde poletí o titul světového šampiona
Martin Šonka nad areálem, kde poletí o titul světového šampiona