Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Koukalová překvapila, už na sobě opět maká ve fitku! Co olympiáda?

Autor: mck

Na profilu nejznámější biatlonistky české historie se objevilo video, ze kterého je patrná velká dřina. Gabriela Koukalová ovšem netráví v posilovně čas kvůli návratu na zasněžené tratě. Její rozhodnutí ohledně konce kariéry je v tuto chvíli platné. Udržovat si kondici ale držitelka dvou zlatých medailí z mistrovství světa chce i nadále. „Vím, že musím pozvolna, ale rozhodně si chci dát pár týdnů „do těla”,“ napsala sama devětadvacetiletá žena k příspěvku.

Ze záběrů se může zdát, že maká takovým způsobem, jako kdyby svůj život opět chtěla spojit s českým biatlonovým týmem a měla být jeho součástí třeba už tento víkend ve slovinské Pokljuce. Tam startuje další ročník světového poháru. Zátěž však Gabriela Koukalová nezúročí ani na Slovinsku, ani v Hochfilzenu, ani na kterékoliv z dalších zastávek biatlonové pouti. Verdikt ukončit život s flintou na zádech padl letos v dubnu a i nyní zůstává nepozměněný.

„Zdar všem aktivním i pasivním sportovcům. Pořád se mě všichni ptáte, jestli se vrátím k biatlonu či nikoliv. Jak všichni víte, sportovní kariéru jsem musela ukončit téměř před rokem kvůli svým zdravotním problémům, a to především problémům s bolestmi nohou,“ napsala Koukalová k příspěvku, který byl na jejím profilu prvním po dlouhých čtyřech týdnech.

Onen příspěvek obnášel video, na kterém rodačka z Jablonce nad Nisou dává svému tělu co proto. Činí tak po boku kondičního kouče. Činky jsou samozřejmostí.

Trénink Koukalovou pořádně „vyšťavil“, neboť poslední dobou moc času náročným aktivitám nevěnovala. „Od začátku letošního roku jsem byla bez zásadní fyzické zátěže. Mě samotnou nyní zajímá, jak na tom vlastně moje tělo je. A to i přesto, že veškeré mé myšlenky se nyní upínají k rodině a k přípravám projektu, spojeného s mojí nadační aktivitou související mimo jiné i se sportem,“ poznamenala dvojnásobná olympijská medailistka z Her v Soči.

V předvánočním období by se Koukalová chtěla ve fitness centrech objevovat častěji. „Vím, že musím pozvolna, ale rozhodně si chci dát pár týdnů „do těla”. Hlava by chtěla, ale nohy možná nebudou fungovat. Tak uvidíme. Držte mi palce,“ vyzvala své fanoušky.

A zároveň je ujistila, že už žádné rekordy trhat nehodlá. „Nebojte se, rozhodně nestartuji přípravu na olympiádu! Ráda bych se jen ujistila, že jsem pořád mladá holka a ne „šrot”,“ zakončila Koukalová, jež se se svojí kariérou nevědomky rozloučila 19. března 2017 druhým místem při hromadném závodu v Oslu.